Samen sterker: Van Dessel en CCS bundelen krachten voor innovatieve verzekeringsoplossingen

Leestijd: 4 minuten

Als je denkt aan een betrouwbare en robuuste backoffice voor de verzekeringsbranche in de Benelux, dan is de kans groot dat je denkt aan Level. Waar je misschien niet direct aan denkt, zijn de uitgebreide configuratie en innovatie mogelijkheden die ook bij Level worden geboden. Juist om deze reden heeft Van Dessel Insurance Brokers besloten om een digitale transformatie te ondergaan en om te starten met Level. We nemen je graag mee in het verhaal van Van Dessel, haar digitale transformatie en de rol die CCS daarin speelt.

Meegroeien met de veranderende behoefte van de klant

De digitale transformatie van Van Dessel begon in 2021. Deze grote Belgische verzekeringsintermediair liep vast op innovatie voor complexe verzekeringsproducten. Denk hierbij aan de invulling van de verzekeringsbehoefte van grote bouwondernemingen die hun aansprakelijkheid willen onderbrengen, of aan het verzekeren van professionele drones of geleasede veterinaire apparatuur voor dierenartsen.

Daarbij opereert Van Dessel in de Belgische verzekeringsmarkt, waarbij het werken met volmachten nog in de kinderschoenen staat. De huidige software is in België nog niet ingericht op volmachten en dat resulteerde in unieke uitdagingen. Daarom moest Van Dessel opzoek naar een backofficesysteem dat kan worden ingericht naar hun wensen. Een systeem dat toekomstbestendig is, en meegroeit met de veranderende behoefte van de klant.

Van Dessel en CCS: Samen werken aan innovatie

In haar zoektocht heeft Van Dessel voor Level gekozen, de backoffice-oplossing van CCS. Samen zijn we aan de slag gegaan om een oplossing te creëren die precies aansluit op de wensen van Van Dessel. De motivatie achter de keuze van Van Dessel:

“CCS is als een Zwitsers zakmes. Heel uitgebreide tools die soms complex zijn, maar waarbij de consultants ons de weg wijzen. Zo zetten we de tools in die het beste aansluiten bij onze kansen.”

Door middel van een co-creatie en co-opleidingstraject zorgen we ervoor dat de medewerkers van Van Dessel zelf volmachtproducten kunnen inrichten en aanbieden. Dit doen we door met twee consultants op locatie te werken aan hun opleidingstraject. Door naast het leveren van softwareconfiguratie op maat ook verzekeringskennis over te brengen, versnellen we de digitaliseringsslag van Van Dessel:

 "CCS helpt niet alleen met een technische oplossing, ze zorgen ervoor dat ons intern team snel aan maturiteit wint. We kunnen niet alleen terugvallen op zeer stabiele software, maar ook op best practices dankzij de ervaring van de consultants. De consultants doen de moeite om zich te verdiepen in ons bedrijf en onze marktsituatie waardoor ze oplossingen op onze maat aanreiken.”

Samen werken aan innovatie_

Oplossingen op maat

Door middel van de samenwerking tussen Van Dessel en CCS wordt er dus gewerkt aan innovatieve verzekeringsoplossingen op maat. Hier zijn verschillende voorbeelden van:

Inregelen volmachten
Zo is Level heel goed voorzien in het inregelen van volmachten, maar de software voldeed nog niet aan de normen en eisen voor financiële stromen in België. Daarom wordt Level hierop aangepast, zodat het wel voldoet aan de Belgische wet- en regelgeving. Zo zetten we samen met Van Dessel een nieuwe standaard neer voor de Belgische verzekeringsmarkt.

Inregelen complexe verzekeringsproducten
Een andere uitdaging waar Van Dessel op stuitte was het inregelen van complexe verzekeringsproducten. Het inregelen van producten is vaak een tijdrovend werk. Om deze uitdaging aan te pakken, hebben we een werkwijze opgesteld waarmee we het specificatie- en implementatieproces gestandaardiseerd hebben. Dit resulteert in een standaard voor documentatie, implementatie en hergebruik voor volgende producten.

Door de kennis en expertise van CCS te combineren met de specifieke behoeften van Van Dessel, hebben we een krachtige oplossing ontwikkeld die niet alleen toekomstbestendig is, maar ook flexibel en schaalbaar.

Samen toekomstbestendig

Samen staan we sterker. Dat is wat we met Van Dessel hebben gerealiseerd in onze recente samenwerking. Door de krachten te bundelen, hebben we een unieke oplossing ontwikkeld voor de digitale transformatie van Van Dessel. Met Level als ruggengraat is Van Dessel beter gepositioneerd om snel te reageren op veranderingen in de markt en de klantbehoeften.

Als je denkt aan betrouwbaarheid en robuustheid in de verzekeringsbranche, denk dan aan Level. Maar denk nu ook aan de mogelijkheden voor flexibele configuratie en innovatie die CCS biedt. Want als het gaat om digitale transformatie, staan we samen sterker.