Controle & compliance

Inzicht in data in IT-systemen

Als CFO of risk & compliance officer ben je onzeker over wat er in je systemen wordt vastgelegd. Vaak is de oorzaak een complex IT-landschap waarin data in meerdere systemen staat en soms zelfs dubbel. Je hebt vragen zoals: "Voldoen wij aan onze compliance verplichtingen? Worden alle noodzakelijke gegevens wel correct vastgelegd? En heb ik een volledig overzicht van alle relevante klant- en productgegevens?"

Controle en inzicht in data

In drie stappen naar een oplossing:

Integreren

Het Digital Insurance Platform integreert elke technologie om data vrij beschikbaar te maken. Data wordt vanuit meerdere systemen vertaald naar één uniforme structuur, gebaseerd op de industriestandaard ACORD. Doordat alle data nu centraal beschikbaar is in één uniform datamodel krijg je inzicht in wat er is vastgelegd in je systemen. 

DIP

Regisseren

Regisseer je volledige verzekeringsbedrijf, van marketing tot acceptatie en claims, vanuit een centraal platform. Op basis van al je vrij beschikbare data kun je eenvoudig verzekeringsprocessen modelleren met een visuele process designer. Door processen centraal te beheren, door standaard actieve monitoring en audit trails, is iedere stap in het proces traceerbaar. 

Versnellen

Doordat gegevens niet worden opgeslagen in rigide databases maar in een in-memory grid, kun je events en patronen realtime herkennen. Hierdoor ontstaat realtime compliance. Denk daarbij bijvoorbeeld aan waarschuwingen voor fraude tijdens het indienen van een claim of realtime solvency controles.

De voordelen van het Digital Insurance Platform

Uniform overzicht van data

Het Digital Insurance Platform creëert een uniform en volledig geïntegreerde weergave van de data. Deze 'one-version-of-the-truth' kan worden gebruikt voor actieve procesbewaking en data-analyse binnen het hele bedrijf. Dit kan je weergeven in dashboards.

Audit trails 

Het Digital Insurance Platform genereert een uitgebreide audit trail door een event log te maken voor alle processen die op het platform worden uitgevoerd. De audit trail wordt opgeslagen, is gemakkelijk toegankelijk en kan worden gebruikt voor het maken van dashboards die aantonen dat aan de audit regels wordt voldaan.

Marsh Chiel Ruijs

Bij CCS hebben ze niet alleen veel kennis van het product, ze kennen ook de markt.

Trots op onze klanten

Onze samenwerkingen met de beste spelers uit de industrie

  • Marsh
  • Victor Insurance
  • Volksbank web

Neem contact met ons op voor een demo!

Heb je een vraag? Of wil je meer over ons weten?

Contact