BI & Analytics Consultant

BI & Analytics

We hebben jou nodig om samen met ons het Digital Insurance Platform van de toekomt verder uit te bouwen. We willen verzekeraars mee laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap laten maken naar real-time connected verzekeren. Alleen met slimme en energieke collega’s bereiken we dat doel! Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Ons Professional Services team breidt uit, word jij onze nieuwe BI & Analytics Consultant?

Jouw missies als BI & Analytics Consultant

Om op lange termijn relevant te blijven, moeten verzekeraars een excellente klantervaring bieden, hun data optimaal te benutten en nieuwe technologieën en diensten te omarmen. Dankzij ons 35 jaar trackrecord zijn we in staat deze uitdagingen te begrijpen en aan te gaan. Daarom vertrouwen meer dan 2.000 verzekeraars en intermediairs op onze softwareoplossingen.

Nu is de tijd om te versnellen en jij bent degene die ons naar een hoger niveau tilt. Als BI & Analytics Consultant kom je te werken op de afdeling Professional Services. Professional Services is verantwoordelijk voor het implementeren en consulteren van onze digitale oplossingen; Level, RoundCube en Marketplace. De consultants houden zich bezig met software- en procesimplementatie en -optimalisatie, Data migratie & conversie en BI & Analytics.

De Professional Services afdeling bestaat uit 35 consultants en samen bouwen wij met onze klanten aan de toekomst van digitaal verzekeren. Onze omgeving is dynamisch, enthousiast en geeft vanuit een professionele basis, ruimte om te innoveren op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het team bestaat uit een gezonde mix van jong talent en ervaren professionals. Samen ontwikkelen wij flexibele oplossingen die onze klanten de mogelijkheid biedt snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt en te innoveren met ons Digital Insurance Platform.

Sinds een jaar zijn we gestart met een toegewijd en ambitieus team voor BI & Analytics, dit team bestaat uit een lead consultant en een junior consultant. Zij adviseren en faciliteren onze (interne) klanten op het gebied van BI & Analytics. Door de sterke toename van opdrachten vanuit onze (interne) klanten zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Jouw rol

Je komt te werken in het team BI & Analytics en we spelen een belangrijke rol in verschillende domeinen: onze klanten, Digital Insurance Platform (DIP) en interne organisatie. Het zwaartepunt ligt in het adviseren van onze klanten adviseren en faciliteren in BI & Data Analytics. Wij bieden inzicht in hun verzekeringsprocessen. Om ons Digital Insurance platform te voorzien van Guided Analytics (Qlik Sense dashboards) zijn we onder meer bezig om een standaard set te ontwikkelen die we via ons platform aan een groter publiek kunnen aanbieden. Daarnaast is onze interne organisatie zich sterk aan het ontwikkelen in data gedreven werken en voelt het als onze missie om via data onze collega’s nog meer met elkaar te verbinden.

Jij gaat de wensen van onze klanten inventariseren en omzetten naar een dataproduct (bijv. dashboard, datamart) welke direct waarde toevoegt aan de business. Ook ben je bekend met agile processen (bijv. Scrum, Kanban, Lean) en weet je jouw publiek ervan te overtuigen dat de weg er naar toe minstens zo belangrijk is als het resultaat.

Werken bij CCS 3

Onze ideale collega

Voor het BI & Analytics team zoeken wij een ervaren consultant, iemand die strategische visie en ideeën met zich meebrengt, maar ook hands-on initiatieven en opdrachten kan oppakken. Jij kan jouw ideeën en initiatieven met enthousiasme delen en presenteren, zodat je je doelgroep kunt overtuigen van de beste oplossing.

Jij hebt:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar (relevante) werkervaring in grotere en/of complexe data -omgevingen als (interne) BI en/of analytics consultant.
 • Ruime ervaring met de tools: Qlik Sense, SQL.
 • Ervaring met het ontsluiten van API’s (REST, Soap).
 • Bij voorkeur ervaring met (een van) de volgende tools: Python, R, Power BI, Azure, AWS, Snowflake, Matillion.
 • Zeer welkom als je ervaring hebt in data -architectuur vraagstukken of je wilt je er graag in verdiepen.
 • Ervaring met agile processen (Scrum, Kanban, Lean).
 • Ervaring of affiniteit in een Insurtech of Fintech omgeving is een pre.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is vereist.

Het BI & Data Analytics team is een energiek team en er is veel ruimte voor ontwikkeling en vrijheid om initiatieven verder uit te werken. Jij wilt, net als wij, graag opgedane ervaring en kennis delen, zodat we van elkaar kunnen leren!

 • Jij bent ambitieus, proactief, weet je publiek te overtuigen, als doorzetter bijt je je ergens in vast en je hebt een groei mindset.
 • Jij bent een sociaal persoon die eveneens geniet van de CCS vrijdagmiddag borrels (sinds kort ook digitaal).

Werken bij vacatures

Wij zijn CCS

Een internationale en snelgroeiende organisatie. Vanuit het hoofdkantoor in Woerden zijn we in staat klanten in heel Europa te bedienen met ons Digital Insurance Platform. Bij ons werken getalenteerde mensen die worden gedreven door passie en focus. Wij doen er alles aan om verzekeraars mee te laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap te laten maken naar real-time connected verzekeren.

We zorgen we voor elkaar, voor onze producten en voor onze klanten. We ontwikkelen nieuwe ideeën en vieren graag samen het succes. We dagen elkaar uit, stimuleren eigen initiatief maar alleen met elkaar bereiken we ons doel: ‘de beste worden in wat we doen.’ Hard werken in een informele werksfeer vinden we net zo belangrijk als met elkaar plezier maken.

Een BI & Analytics Consultant bieden wij

 • Een fulltime functie voor 40 uur per week.
 • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ook al wil je ons natuurlijk niet missen, bij deze functie horen ook 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld.
 • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling.
 • Collectieve verzekeringen
 •  Laptop + telefoon
 • Lease auto

Bij ons krijg je de ruimte om sturend en bepalend te zijn in jouw ontwikkeling. Daarbij horen natuurlijk:

 • Trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid om met ons internationaal mee te groeien.

Een digitale case is onderdeel van je sollicitatie procedure.

Let’s connect!

Ben jij enthousiast geworden over de functie en CCS? Neem contact met ons op!

Jouw CV en motivatie ontvangen we graag op recruitment@ccs.nl of via onderstaand formulier. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser op 06- 82321425 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren