Bid Manager

Presales

We hebben jou nodig om samen met ons het Digital Insurance Platform van de toekomt verder uit te bouwen. We willen verzekeraars mee laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap laten maken naar real-time connected verzekeren. Alleen met slimme en energieke collega’s bereiken we dat doel! Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Onze afdeling Presales breidt uit, word jij onze nieuwe Bid Manager?

Jouw missie als Bid Manager

Om op lange termijn relevant te blijven, moeten verzekeraars een excellente klantervaring bieden, hun data optimaal benutten en nieuwe technologieën en diensten omarmen. Dankzij ons track record van 35 jaar zijn we in staat deze uitdagingen te begrijpen en aan te gaan. Daarom vertrouwen meer dan 2.000 verzekeraars en intermediairs op onze softwareoplossingen.

Nu is de tijd om te versnellen en jij bent degene die ons naar een hoger niveau tilt. Als Bid Manager kom je te werken binnen een dynamische omgeving met een enthousiast en professioneel team. Met jouw kennis van bidmanagement en onze digitale mogelijkheden regisseer jij het bidproces. Je ontwikkelt samen met je collega’s proposals die klantgericht en professioneel zijn.

Bij CCS is de afdeling Presales verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aanbieden van oplossingen voor de (inter-)nationale salestrajecten, de pricing en het bidmanagement.

Wij verwachten dat jij een duidelijke visie hebt over bidmanagement en hoe wij hier ons verder in moeten ontwikkelen. We verwachten dat je ons uitdaagt en met nieuwe inzichten komt. Eigen initiatief wordt enorm gewaardeerd, maar wat we nog belangrijker vinden is dat je denkt in mogelijkheden. Wat kan vandaag en waar moeten we morgen naar toe. Dankzij jou zijn we in staat om nog beter te worden in de voorstellen die wij bij onze klanten neerleggen die de meerwaarde van onze oplossingen laat zien.

Wat je gaat doen:

 • Als Bid Manager bij CCS regisseer je het bidproces van RFI’s, RFP’s en proposals voor onze oplossingen;
 • Je stelt je eigen bidteam samen, bestaande uit bijvoorbeeld een salesmanager, presales solution consultant en solution architect;
 • Je stroomlijnt het bidproces en coacht jouw team hierin;
 • Je brengt informatie en specialismen bij elkaar en bepaalt de strategie om te komen tot een gezamenlijk en winnend voorstel voor de klant;
 • Jij bent de contactpersoon met de klant tijdens het biedingsproces;
 • Samen met je collega’s formuleer je klantgerichte voorstellen, waarbij je jouw tekstuele talent benut om slimme accenten aan te brengen die ons enthousiasme en expertiseniveau onderstrepen;
 • Jij zorgt voor een kwalitatieve invulling van het proces en een uitstekende opbouw van voorstel tot oplossing en prijs.

Werken bij CCS 3

Onze ideale collega

Jij hebt een gezonde mate van ondernemerschap en je bent enthousiast en daadkrachtig onderlegd. Je houdt ervan om samen uitdagingen aan te gaan en samen resultaten te behalen. Verder zijn we nog steeds op zoek naar iemand die onze CEO met poolen of golf kan verslaan.

Als Bid Manager ben je klantgericht en een teamspeler. Je bent de regisseur in het bidproces. Je bent in staat om je klant en je interne organisatie weloverwogen mee te nemen in het proces van prospect tot een winnend voorstel!

Het volgende vinden we voor een Bid Manager ook belangrijk:

 • Afgeronde hbo-/wo-opleiding met een sterke affiniteit met bedrijfskunde of bedrijfseconomie;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als regisseur van bidprocessen bij voorkeur binnen de softwarebranche (ervaring als Proposal Writer, Tender Specialist, Bid Manager)
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal;
 • Aantoonbaar talent voor contentcreatie, het maken van presentaties voor klantmeetings of workshops en het presenteren van voorstellen;
 • Klantgerichtheid is een must met een sterke commerciële focus;
 • Kennis van de verzekeringsbranche is een pre;
 • APMP certificering is een pre.

De Bid Manager bieden wij

Een interessante en uitdagende positie in een innovatieve en uitdagende omgeving, waarin je sturend en bepalend kunt zijn. Dit in een leuk team met leuke collega’s!

Verder bieden wij:

 • Winstafhankelijke prestatie beloning;
 • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling;
 • Collectieve verzekeringen;
 • Leaseauto;
 • Training en ontwikkelingsmogelijkheden zowel extern als intern met onze CCS Academy.

Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en we zijn verder aan het uitbreiden naar andere landen. Door covid-19 werken wij met onze medewerkers grotendeels vanuit huis, volgens de regels van het RIVM.

Werken bij vacatures

Wij zijn CCS

Een internationale en snelgroeiende organisatie. Vanuit het hoofdkantoor in Woerden zijn we in staat klanten in heel Europa te bedienen met ons Digital Insurance Platform. Bij ons werken getalenteerde mensen die worden gedreven door passie en focus. Wij doen er alles aan om verzekeraars mee te laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap te laten maken naar real-time connected verzekeren.

We zorgen voor elkaar, voor onze producten en voor onze klanten. We ontwikkelen nieuwe ideeën en vieren graag samen het succes. We dagen elkaar uit, stimuleren eigen initiatief maar alleen met elkaar bereiken we ons doel: ‘de beste worden in wat we doen.’ Hard werken in een informele werksfeer vinden we net zo belangrijk als met elkaar plezier maken.

Let’s connect!

Ben jij enthousiast geworden over de functie en CCS? Neem contact met ons op!

Jouw CV en motivatie ontvangen we graag op recruitment@ccs.nl of via onderstaand formulier. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser op 06- 82321425 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren