Samen geweldig mooie dingen bereiken

 

Wie zijn de mensen achter CCS? Wat drijft hen en wat inspireert hen in het dagelijkse leven?  Aan de hand van een serie portretten geven we antwoord op deze vragen en introduceren we onze collega's: zij die ervoor zorgen dat CCS het ambitieuze bedrijf is dat het vandaag de dag is. In dit portret maak je kennis met:

Alexander Hubert, Senior Business Analist

De competitieve Alexander is geboren in Gibraltar en woonde als kleine jongen nog een aantal jaar in Milaan voor hij in Rotterdam neerstreek. Zijn grote droom om piloot te worden kreeg een andere wending door 9/11 en hij koos uiteindelijk met succes voor een carrière in de IT. In 2008 kwam Alexander als junior consultant binnen bij CCS. “CCS heeft mij altijd kansen geboden om mezelf te ontwikkelen. Mede daardoor is het eigenlijk bizar hoe snel de tijd is gegaan.”

9/11

“Mijn vader werkte vroeger voor Shell en we woonden voor zijn werk in Gibraltar. Niet lang daarna zijn we verhuisd naar Milaan, ook weer voor het werk van mijn vader. Daar heb ik ongeveer 5 jaar gewoond, tot hij overleed. Na zijn overlijden ben ik naar Nederland gekomen waar ik momenteel samen met mijn vriendin en pasgeboren zoontje in Rotterdam woon.”

“Ik ben begonnen met de studie Logistiek en Economie, wat achteraf niet de juiste keuze bleek te zijn. Ik had geen idee wat ik moest gaan doen en de transportsector, met name de luchtvaart en havens, vond ik erg gaaf. Ik wilde in eerste instantie starten met de Pilotenopleiding, maar dit liep niet helemaal zoals gepland. Precies op de dag van de voorlichting waren de aanslagen op de Twin Towers. Er werd direct afgeraden om te starten met een opleiding, omdat ze geen idee hadden wat 9/11 voor effect zou hebben op de luchtvaart. Ik heb altijd een brede interesse gehad in verschillende onderwerpen en uiteindelijk heb ik de opleiding Integrale Veiligheid afgerond.”

"CCS heeft mij altijd kansen geboden om mezelf te ontwikkelen. Mede daardoor is het eigenlijk bizar hoe snel de tijd is gegaan."

Alexander Hubert, Senior Business Analist

Met een bek vol tanden

“Na mijn studie ben ik begonnen bij een detacheerder gespecialiseerd in ICT-diensten. Daar ben ik bij veel verschillende bedrijven werkzaam geweest, zoals bij de gemeente Den Haag, bij de politie in Amsterdam, bij de dierenbescherming en bij een grote multinational op het gebied van waterzuivering. Ik heb verschillende rollen bekleed, ik ben begonnen op een helpdesk en was uiteindelijk systeembeheerder. Tot op de dag van vandaag ben ik hier blij mee, omdat dit mij de kans heeft gegeven om verschillende organisaties van binnen te zien. Dit opent je ogen en geeft je een idee waar je jezelf bij vindt passen.

In 2008 ben ik bij CCS begonnen als junior consultant. In het begin heb ik veel verschillende opdrachten voor de Rabobank gedaan. Het leuke is dat ik na al die jaren nog steeds betrokken ben bij de Rabobank. Voor mijn eerste opdracht zorgde ik voor de verslaglegging van een bedrijfsscan. Het project sloot af met een bedrijfspresentatie en onderdeel van mijn opdracht was om deze presentatie vorm te geven. Ik ging er vanuit dat ik die niet zelf zou presenteren, ik was nog een onervaren ventje. Mijn toenmalige manager had echter zoveel vertrouwen in me dat hij op het moment suprême voor de hele Rabobank doodleuk vertelde: “Nou Alexander, brandt los!” Ik kan je vertellen dat het maken van een presentatie en het geven van een presentatie twee verschillende dingen zijn. Met een bek vol tanden heb ik me door een presentatie van 100+ slides geworsteld. Gelukkig ging het goed. Hier denk ik nog vaak lachend aan terug.”

Werken als business analist

“In de loop van tijd ben ik doorgegroeid naar business analist voor Level, Marketplace en het Digital Insurance Platform. Nog steeds doe ik weleens opdrachten als consultant. Persoonlijk vind ik dat een hele leuke combinatie, omdat je zo gevoel blijft houden voor wat er speelt bij de klant.

Als business analist houd ik mij bezig met de functionele uitbreidingen van de producten die CCS aanbiedt. Hierbij vertaal ik de wensen van klanten naar een concrete oplossing. In mijn geval stem ik de klantwensen of de wijzigingsverzoeken die bij mij terechtkomen inhoudelijk af met de product managers. Ik probeer onze klanten en partners zoveel mogelijk in het ontwikkeltraject te betrekken. Door die schakel te creëren kun je naar mijn idee de beste oplossing bieden.

Het is gaaf om te zien dat oplossingen zoals Postex en EMS worden ontwikkeld via Marketplace en dat klanten er direct naar vragen om het te kunnen gebruiken. Mede dankzij de komst van de Max Speur (oud-CEO, red.) is het idee om onze software als een platform aan te bieden versneld binnen CCS. Ik geloof zeker dat dit de toekomst is voor verzekeren, omdat je hiermee snelheid kan maken wat betreft innoveren en je op deze manier allerlei partners kunt koppelen aan je oplossingen. Ik heb zeker het gevoel dat we met het juiste bezig zijn.”

Kansen pakken

“Diversiteit in mijn werk vind ik heel belangrijk. CCS heeft me altijd de ruimte geboden om veel verschillende projecten te doen. Als je iets wilt, dan is het aan jou om de kansen te pakken die zich hier voordoen. Het leukste aan mijn functie is de grote verscheidenheid aan onderwerpen en technieken waar we mee werken. De verschillende soorten klanten die we hebben zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.

Wat CCS voor mij uniek maakt zijn de mensen. Ik zit hier al wat langer, maar je kent elkaar ook echt. Iedereen is betrokken met elkaar en dat maakt het bijzonder. Dit zie je terugkomen in de dingen die worden georganiseerd vanuit CCS en het personeel.”

"Als je iets wilt, dan is het aan jou om de kansen te pakken die zich bij CCS voordoen."

- Alexander Hubert, Senior Business Analist

“Een vervelend mannetje”

“Ik ben super klantgericht en ik heb een enorme drive om te winnen. Alles wat ik doe, is voor mij een wedstrijd. Soms tot vervelends toe haha. Als ik met crossfit iemand 100 kilo zie liften, dan moet ik van mezelf 101 kilo liften.” Met een knipoog: “Ik kan een vervelend mannetje zijn soms.”

Vroeger heb ik op redelijk hoog niveau gehockeyd, een sport die altijd als een rode draad door mijn leven heeft gelopen. Op een gegeven moment was ik gestopt met hockey. Maar uiteindelijk kon ik het toch niet laten en heb ik de draad weer opgepikt bij het eerste elftal. Mijn team was net gedegradeerd en na de eerste wedstrijd heb ik het hardste geroepen dat dit de slechtste spelers waren waar ik ooit mee had gespeeld. Niemand kon naar mijn mening een bal raken, toch werden we aan het eind van de rit kampioen. We waren een ijzersterk team, wat weer bewees dat je samen ontzettend ver kan komen. Mijn levensmotto is dan ook ‘if you wanna go fast, go alone. If you wanna go far, go together’. Voor mij is dit een wijze les geweest die ik nog dagelijks in mijn werk toepas.

Dit zie je ook terug op zakelijk gebied. Een mooi voorbeeld vind ik ons ecosysteem Marketplace. In je eentje is het moeilijk om zo’n diversiteit aan verschillende oplossingen aan te bieden. Doe je dit samen met een decidated team van partners, dan kun je geweldig mooie dingen bereiken.”

Onvoorwaardelijke liefde

“Bij CCS kijk ik terug op heel veel mooie momenten, maar de geboorte van mijn zoontje is toch wel het meest bijzondere en intense wat ik in mijn leven heb meegemaakt. De coronaperiode is een bizarre periode geweest en het thuiswerken was ontzettend intensief met een kleine erbij. Mijn vriendin geeft les op een mbo, wat wordt gezien als een vitaal beroep en dus had hij naar een opvang gemogen. Ware het niet dat hij flink ziek was op het moment dat het coronavirus oplaaide in Nederland. Hij bleef hierdoor thuis, wat ervoor zorgde dat we al onze meetings op elkaar moesten afstemmen om voor hem te zorgen. Het mooie aan deze periode is dat je hem intensief meemaakt en ziet opgroeien.

Mijn zoontje zorgt ervoor dat ik alles makkelijker in perspectief kan plaatsen. Vanaf het moment dat hij er was en ik hem kon vastpakken was er een onbeschrijflijke band met hem. Het is een cliché, maar je voelt direct een onvoorwaardelijke liefde.”