Data Integratie Consultant

Professional Services

CCS biedt innovatieve softwareoplossingen voor de verzekeringsbranche. Dankzij de krachtige combinatie van 35+ jaar kennis over de branche en ervaring in ICT, helpen wij onze klanten te concurreren in de complexe en veeleisende verzekeringswereld. CCS is continu in beweging en samen werken wij aan de doorontwikkeling van ons Digital Insurance Platform en onze internationale groei. Voor onze afdeling Professional Services zijn wij daarom op zoek naar een

(junior) Data integratie consultant

Het data migratie & conversie team is onderdeel van de afdeling Professional Services. Professional Services is verantwoordelijk voor het implementeren van en het adviseren over onze oplossingen; Level, Roundcube en Marketplace. De consultants houden zich bezig met software-  en procesimplementatie en -optimalisatie, data migratie & conversie en BI & Analytics.

De Professional Services afdeling bestaat uit 35 consultants en samen bouwen wij met onze klanten aan de toekomst van digitaal verzekeren. Onze omgeving is dynamisch, enthousiast en geeft vanuit een professionele basis ruimte om te innoveren op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het team bestaat uit een gezonde mix van jong talent en ervaren professionals. Samen ontwikkelen wij flexibele oplossingen die onze klanten de mogelijkheid biedt snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt en te innoveren met ons Digital Insurance Platform.

CCS voert voor haar nieuwe en bestaande klanten data migraties uit. Dit kan nodig zijn omdat overgenomen portefeuilles moeten worden geïntegreerd in onze oplossingen. Het kan zijn dat meerdere producten en polissen van producten moeten worden samengevoegd.

Door de groei en internationalisering van CCS is er een toename ontstaan in de workload. We hebben sinds een jaar een BI & Analytics team waarmee je nauw samenwerkt en je zorgt ervoor dat de data die zij nodig hebben beschikbaar en bruikbaar is.

Jouw rol

Je gaat als data integratie consultant uit verschillende bronnen dataanalyseren, extraheren, transformeren en laden in de database(s) van onze klanten. Om dit te kunnen doen heb je zowel contacten met je CCS collega’s als met medewerkers van onze klanten. Dat zijn meestal de applicatiebeheerder en/of de IT managers. We doen dit met software die we als ETL team (Extract, Transform and Load) zelf ontwikkelen en onderhouden.

Wat je gaat doen:

 • Het ontsluiten van data en omzetten naar toepasbare oplossingen;
 • Zorgdragen dat alle data overzichtelijk en beschikbaar is;
 • Integraties/ migraties en conversies middels de verschillende tools uitvoeren;
 • Onderhouden en ontwikkelen van de verschillende tools.

Je doet dit natuurlijk niet allemaal alleen, je werkt samen met vijf andere consultants en een ontwikkelaar. Het is een groeiend team en zal zich de komende jaren verder uitbreiden.

Jij

Jouw uitdaging in deze functie is het inzichtelijk maken van de databehoefte van de klant en daarbij ga jij de oplossingen bedenken in de reeds eerder gebruikte structuren . Het is van belang dat je communicatief vaardig bent en makkelijk initiatief neemt. Je weet als geen ander problemen op te lossen en je gaat voor resultaat. Je hebt zowel functionele als technische affiniteit met data en data structuren.

Je neemt mee:

 • Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding met een data/technische achtergrond;
 • Je hebt ervaring met SQL en verschillende databases;
 • Ervaring van een Data warehouse (DWH);
 • Kennis van verschillende relevante tools (wij werken met SQL server, Pentaho Data Integration, GCS/GMS (in-house ontwikkelde tools);
 • Kennis van assurantie backoffice systemen en integratie platformen is een pre;
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Jij bent:

 • Klantgericht en denkt in oplossingen;
 • Een teamspeler die zelfstandig en daadkrachtig kan optreden;
 • Sterk analytisch- en procesmatig denkvermogen.

Sommige migraties worden in de avonduren of in het weekend uitgevoerd wat een flexibele inzet van jou vraagt.

Wij

Wij zijn CCS, een innovatieve IT-onderneming in de verzekeringsbranche. Vanuit ons kantoor in Woerden werken wij, samen met onze teams in India en Polen, aan innovatieve softwareoplossingen. Wij vinden onszelf niet alleen innovatief, anderen zien dat ook: we wonnen de EFMA Innovation Award voor onze Marketplace.

Wij weten net zoveel van verzekeren als van IT; we zijn ervan overtuigd dat we daarmee onze klanten de beste oplossingen kunnen bieden. Onze doelgroep bestaat uit verzekeraars, volmachten,  assurantiemakelaars, serviceproviders en het intermediair.

Ons team bestaat uit gepassioneerde professionals die samenwerken in een informele werksfeer. Klantgerichtheid, eigen initiatief en kennisoverdracht zie je in alle teams terug. Hard werken vinden wij net zo belangrijk als plezier maken met elkaar, daarom zijn er verschillende bedrijfsactiviteiten zoals voetbalquiz, tennistoernooi en game- en poker avonden.

Ons aanbod

Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en we zijn verder  aan het uitbreiden naar andere landen.

Wij bieden je:

 • Een fulltime functie voor 40 uur per week;
 • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Ook al wil je ons natuurlijk niet missen, bij deze functie horen ook 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld;
 • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling;
 • Collectieve verzekeringen;
 • Laptop + telefoon;
 • Lease auto.

Bij ons krijg je de ruimte om sturend en bepalend te zijn in jouw ontwikkeling. Daarbij horen natuurlijk:

 • Trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid om met ons internationaal mee te groeien.

Let’s connect!

Ben jij net zo enthousiast geworden over CCS als wij? Neem contact met ons op!

Jouw CV en motivatie ontvangen we graag op recruitment@ccs.nl of via onderstaand formulier. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser op 06 - 823 214 25 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren