Data Integratie Consultant

Professional Services

We hebben jou nodig om samen met ons het Digital Insurance Platform van de toekomt verder uit te bouwen. We helpen verzekeraars mee te spelen in de top van de digitale verzekeringsmarkt en hen de stap te laten maken naar embedded en realtime connected verzekeren. Alleen met slimme en energieke collega’s bereiken we dat doel! Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Onze afdeling Professional Services breidt uit, word jij onze nieuwe Data Integratie Consultant?

Jouw missie als Data Integratie Consultant

Om op lange termijn relevant te blijven, moeten verzekeraars een excellente klantervaring bieden, hun data optimaal te benutten en nieuwe technologieën en diensten te omarmen. Dankzij ons track record van meer dan 35 jaar begrijpen wij deze uitdagingen en weten we hoe we deze aan kunnen gaan. Daarom vertrouwen meer dan 2.000 verzekeraars en intermediairs op onze expertise en softwareoplossingen.

Nu is de tijd om te versnellen en jij bent degene die ons naar een hoger niveau tilt. Als Data Integratie Consultant kom je te werken binnen een dynamische omgeving met een enthousiast en professioneel team. Met jouw kennis van integraties en onze digitale mogelijkheden voer jij voor onze nieuwe en bestaande klanten data migraties uit. Dit kan nodig zijn omdat overgenomen portefeuilles moeten worden geïntegreerd in onze oplossingen. Het kan zijn dat meerdere producten en polissen van producten moeten worden samengevoegd.

Jouw rol als Data Integratie Consultant

Als Data Integratie Consultant analyseer, extraheer en transformeer je data uit verschillende bronnen. En vervolgens laad je deze in de database(s) van onze klanten. Dit doe je met software die we als als team zelf ontwikkelen en onderhouden. Je hebt zowel contacten met je CCS collega’s als met medewerkers van onze klanten. Dat zijn meestal de applicatiebeheerder en/of de IT manager. 

Wat je gaat doen:

 • Ontsluiten van data en deze omzetten naar toepasbare oplossingen;
 • Zorgdragen dat alle data overzichtelijk en beschikbaar is;
 • Integraties/migraties en conversies middels de verschillende tools uitvoeren;
 • Onderhouden en ontwikkelen van de verschillende tools.

Je doet dit natuurlijk niet allemaal alleen, je werkt samen met vijf andere consultants en een ontwikkelaar. Het is een groeiend team dat zich de komende jaren verder zal uitbreiden.

Werken bij CCS 3

Onze ideale collega

Jij hebt een gezonde mate van ondernemerschap en je bent enthousiast en daadkrachtig onderlegd. Je houdt ervan om samen uitdagingen aan te gaan en samen resultaten te behalen. Verder zijn we nog steeds op zoek naar iemand die onze CEO met poolen of golf kan verslaan.

Jouw uitdaging in deze functie is het inzichtelijk maken van de databehoefte van de klant en daarbij ga jij de oplossingen bedenken in de reeds eerder gebruikte structuren. Het is van belang dat je communicatief vaardig bent en makkelijk initiatief neemt. Je weet als geen ander problemen op te lossen en je gaat voor resultaat. Je hebt zowel functionele als technische affiniteit met data en datastructuren.

Het volgende vinden wij voor een Data Integratie Consultant ook belangrijk

 • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding met een data/technische achtergrond;
 • Ervaring met SQL en verschillende databases;
 • Ervaring met Data Ware Housing (DWH);
 • Kennis van verschillende relevante tools (SQL server, Pentaho Data Integration, GCS/GMS);
 • Kennis van assurantiebackofficesystemen en integratieplatformen is een pre;
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Sommige migraties worden in de avonduren of in het weekend uitgevoerd wat een flexibele inzet van jou vraagt.

Werken bij vacatures

Wij zijn CCS

Een internationale en snelgroeiende organisatie. Vanuit het hoofdkantoor in Woerden zijn we in staat klanten in heel Europa te bedienen met ons Digital Insurance Platform. Bij ons werken getalenteerde mensen die worden gedreven door passie en focus. Wij doen er alles aan om verzekeraars mee te laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap te laten maken naar embedded en realtime connected verzekeren.

We zorgen we voor elkaar, voor onze producten en voor onze klanten. We ontwikkelen nieuwe ideeën en vieren graag samen het succes. We dagen elkaar uit, stimuleren eigen initiatief maar alleen met elkaar bereiken we ons doel: ‘de beste worden in wat we doen.’ Hard werken in een informele werksfeer vinden we net zo belangrijk als met elkaar plezier maken.

Een Data Integratie Consultant bieden wij

Een interessante en uitdagende positie in een innovatieve en uitdagende omgeving, waarin je sturend en bepalend kunt zijn. Dit in een leuk team met leuke collega’s!

Verder bieden wij naast het salaris:

 • Winstafhankelijke prestatie beloning;
 • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling;
 • Collectieve verzekeringen;
 • Pensioen;
 • Leaseauto;
 • Mogelijkheden voor thuiswerken
 • Training en ontwikkelingsmogelijkheden zowel extern als intern met onze CCS Academy.

Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en we zijn verder aan het uitbreiden naar andere landen. Door de coronapandemie werken wij met onze medewerkers grotendeels vanuit huis, volgens de regels van het RIVM.

Let’s connect!

Ben jij net zo enthousiast geworden over CCS als wij? Neem contact met ons op!

Jouw CV en motivatie ontvangen we graag op recruitment@ccs.nl, via onderstaand formulier of via LinkedIn. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser op 06 - 823 214 25 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren