Integratie Consultant (System Integrator)

Professional Services

Wij zijn CCS, een Insurtech, we zijn innoverend en continu in beweging. Samen bouwen wij aan ons Digital Insurance Platform. Door onze verscheidenheid aan digitale oplossingen voor de verzekeringsmarkt en onze internationale groei ambitie gaan wij uitbreiden en zijn we op zoek naar een integratie consultant voor ons Professional Services team.

Integratie Consultant (System Integrator)

Je komt te werken op onze afdeling Professional services, deze afdeling zorgt voor integratie en implementatie van onze oplossingen bij onze klanten. Samen met een project team van consultants, solution architecten en testers werk je in een project nauw samen met de klant en diverse partners. Vanuit het project is er ook een nauwe samenwerking met onze business analisten, architecten en developers van Product development. Onze omgeving is dynamisch, enthousiast en professioneel. Het team bestaat uit jong talent en gedreven ervaren medewerkers. Samen bouwen wij aan flexibele oplossingen binnen een product visie die onze klant in staat stellen snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt en te innoveren met ons Digital Insurance Platform.

Jouw rol

In de rol van integratie consultant ben jij de expert in het oplossen van integratievraagstukken bij onze klant. Jij adviseert de klant in de verschillende vraagstukken; jij ziet het overzicht in het applicatielandschap van onze klant en deze vertaal jij naar koppelingen die gemaakt worden tussen ons digital insurance platform en applicaties van de klant, rekening houdend met onze productvisie.

Als consultant bij de klant adviseer jij in de beste oplossingen voor het koppelen van de uiteenlopende systemen met ons Digital Insurance Platform. Je luistert naar de wensen van de klant en je vertaalt deze naar onze digitale oplossingen. Je haalt de eisen voor nieuwe producten en inregeling op en vertaald deze naar interne configuratie binnen het platform. Je hebt de ruimte om mee te denken met je klant en samen met je collega’s te sparren over nieuwe innovaties.

Jij gaat als integratie consultant voor de klant analyseren, het platform configureren, de aanpassingen testen ten opzichte van de klantwensen en de oplossing beheren, waaronder ook de verschillende koppelingen tussen uiteenlopende systemen bij onze klanten om tot de aansluiting te komen met ons Digital Insurance Platform, een innovatief middlewareplatform. Je neemt het eigenaarschap van de aanpassing, en begeleid minimaal de implementatie in elke stap.

Jij

Je staat in contact met onze klanten en je bent analytisch sterk en klantgericht ingesteld. Je hebt ervaring met verschillende integraties en API management.

 • Hbo / wo werk- en denkniveau bedrijfskunde/ IT gerelateerd.
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring in integratievraagstukken.
 • Kennis van SOAP, API management, JSON om eigen test-cases te kunnen inregelen voor de integratie- en ketentest.
 • Kennis van het inregelen van Business Rules in een Business Rules Engine is een must. Daarbij is kennis van de tool Drools een pre.
 • Kennis van hoe een mid-office, met een Enterprise Service Bus, in een SOA architectuur werkt is een pre.
 • WebMethods kennis en ervaring is een pre.
 • Goede kennis van bedrijfsprocessen en deze kunnen visualiseren voor de klant, om de beste locatie van de oplossing te bepalen is een must.
 • Kennis en/of affiniteit met verzekeringen is een must.
 • Je bent oplossingsgericht, analytisch ingesteld en klantgericht.
 • Je kunt jezelf goed presenteren aan zowel mensen op de werkvloer bij de klant als hoger management, om de oplossing uit te leggen en keuzes te verdedigen.
 • Je kunt gestructureerd en gepland werkzaamheden opleveren conform gestelde planning.
 • Ervaring met agile/scrum werken is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is vereist.

Wij

Wij zijn CCS, een innovatieve IT-onderneming in de verzekeringsbranche. Vanuit ons kantoor in Woerden werken wij, samen met onze teams in India en Polen, aan innovatieve softwareoplossingen. Wij vinden onszelf niet alleen innovatief, anderen zien dat ook: we wonnen de EFMA Innovation Award voor onze Marketplace.

Wij weten net zoveel van verzekeren als van IT; we zijn ervan overtuigd dat we daarmee onze klanten de beste oplossingen kunnen bieden. Onze doelgroep bestaat uit verzekeraars, volmachten,  assurantiemakelaars, serviceproviders en het intermediair.

Ons team bestaat uit gepassioneerde professionals die samenwerken in een informele werksfeer. Klantgerichtheid, eigen initiatief en kennisoverdracht zie je in alle teams terug. Hard werken vinden wij net zo belangrijk als plezier maken met elkaar, daarom zijn er verschillende bedrijfsactiviteiten zoals voetbalquiz, tennistoernooi en game- en poker avonden.

Ons aanbod

Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en we zijn verder aan het uitbreiden naar andere landen.

Wij bieden je:

 • Een fulltime functie voor 40 uur per week.
 • Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ook al wil je ons natuurlijk niet missen, bij deze functie horen ook 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld.
 • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling.
 • Collectieve verzekeringen
 • Laptop + telefoon
 • Lease auto

Bij ons krijg je de ruimte om sturend en bepalend te zijn in jouw ontwikkeling. Daarbij horen natuurlijk:

 • Trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid om met ons internationaal mee te groeien.

Let’s connect!

Ben jij net zo enthousiast geworden over CCS als wij? Neem contact met ons op!

Jouw CV en motivatie ontvangen we graag op recruitment@ccs.nl of via onderstaand formulier. Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser op 06- 82321425 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren