Presales Solution Consultant

Presales

Ben jij een nieuwsgierige enthousiaste commerciële professional met inhoudelijke kennis van software oplossingen voor complexe IT landschappen? Wil jij in een omgeving van groei met een dealteam de optimale oplossing voor verschillende klantbehoeften uitdenken? Hierin uiteraard de stappen maken van business naar IT en andersom? Ter uitbreiding en versterking van onze Presales afdeling zijn we op zoek naar een

Presales Solution Consultant

Werken als Presales Solution Consultant bij CCS is werken bij een innovatief bedrijf waar je niet alleen verzekeringssoftware verkoopt, maar een totale oplossing. Bij CCS is de afdeling Presales verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aanbieden van oplossingen voor de (inter-) nationale salestrajecten, de pricing en het bidmanagement. De pijlers van deze oplossingen zijn onze drie productlijnen voor de verzekeringsbranche, Level, Marketplace en Roundcube. Hiermee kunnen we uitstekend inspelen op de behoefte van onze klanten en met een drielagen architectuur. Met jouw diepgaande kennis van de verzekeringsbranche en software oplossingen adviseer je onze klanten over oplossingen die liggen op het snijvlak van hun IT, processen, organisatie en governance structuren.

Jouw rol

Als Presales Solution Consultant analyseer je de wensen en eisen van de klant en vertaal je deze naar een juiste oplossing. Dat doe je onder andere door:

 • Gesprekken voeren met klanten, zodat je exact begrijpt hoe hun vraagstuk eruit ziet
 • Sparren met collega’s van sales en product development om samen te komen tot een passende oplossing
 • In een dealteam prospects converteren naar klanten
 • Ondersteuning bieden aan Sales collega’s bij oplossingsinhoudelijke vragen

Je bent zowel sparringpartner als gids voor de klanten en je collega’s van sales en product development. Deze oplossingen bestaan niet alleen uit ons eigen rijke aanbod van software solutions voor de verzekeringsbranche, maar tevens die van onze business partners. Hierbij zorg je, als onderdeel van het dealteam, voor een kwalitatieve invulling van het salesproces en een uitstekende opbouw van voorstel tot oplossing en prijs.
Je directe collega’s in het dealteam zijn bijvoorbeeld een salesmanager, bidmanager en solution architect. Gezamenlijk zorgen jullie voor een succesvolle conversie van prospects naar klanten. Zelf kun je binnen dit team natuurlijk ook de rol van bidmanager hebben, als je dit wilt.
In deze functie is het cruciaal om de business van onze klanten, onze services en software oplossingen en die van onze business partners te kennen. Hiertoe neem je actief deel aan on-the-job, interne- en externe trainingen binnen je vakgebied teneinde expert te worden van onze eigen en partneroplossingen en de voordelen en toepassing hiervan.

Jij

De succesvolle kandidaat is een gepassioneerde en ervaren presales professional, met kennis van software oplossingen, bij voorkeur middleware oplossingen. Je hebt een gezonde mate van ondernemerschap, daadkracht en analytisch vermogen. Daarbij neem je verantwoordelijkheid voor je werk en ben je gericht op samen resultaten behalen. Verder voldoe je aan de onderstaande criteria:

 • Afgeronde BSc/MSc/HBO/WO opleiding met een sterke affiniteit met bedrijfskunde of IT
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als presales consultant met de vaardigheid je op c-level te presenteren
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal
 • Je combineert een strategische visie met een hands-on mentaliteit om gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren. Hierin maak je optimaal gebruik van data, visualisaties en presentaties
 • Teamplayer met ervaring in Solution selling
 • Kennis van de verzekeringsbranche is een pre
 • Klantgerichtheid is een must
 • Sterke technische vaardigheden met betrekking tot Business Intelligence, Databases, software architecture, analytics is een pre
 • Je bezit de drive en interesse om je te verdiepen in technische ontwikkelingen.

Wij

CCS is een toonaangevende leverancier van software voor de verzekeringswereld. Wij bieden al 35 jaar innovatieve softwareoplossingen aan verzekeraars, gevolmachtigden en intermediairs. Dit doen we dankzij de krachtige combinatie van kennis over de verzekeringsbranche en ervaring in ICT. Zo helpen wij onze klanten te concurreren in de complexe en veeleisende verzekeringswereld. Bij CCS werken wij dagelijks met een team van professionals aan innovatieve softwareoplossingen die onze klanten verder helpen. Van werken in de cloud tot het samenwerken met excellente partners, bij CCS zorgen wij dat onze klanten klaar zijn voor de toekomst. Dit doen wij met onze oplossingen Level, Marketplace en Roundcube en onze consultancy services van strategisch advies tot implementatie en beheer en support.

Ons aanbod

Een interessante en uitdagende positie in een innovatieve en uitdagende omgeving, waarin je sturend en bepalend kunt zijn. Dit in een leuk team met leuke collega’s! Verder bieden wij:

 • Een uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een variabele winstuitkering
 • Training- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Mogelijkheid om met ons internationaal mee te groeien
 • Leaseauto
 • Laptop en telefoon

Aantal uren per week en locatie

Fulltime (40 uur)
Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en net daarbuiten. Internationaal reizen en werken behoort op termijn tot de mogelijkheden.

Let's connect

Ben jij net zo enthousiast geworden over CCS als wij? Solliciteer direct! Door onderstaand formulier in te vullen, komt jouw sollicitatie bij ons terecht. Vergeet niet om naast je CV, ook een heldere motivatie toe te voegen.

Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser, Corporate Recruiter, bereikbaar op telefoonnummer 06-82 32 1425 of mailen naar recruitment@ccs.nl.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met: Paul Wolda, Head of Presales & Product Management via 06-30 29 5142.

Een assessment en/of Pre Employment Screening kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Om CCS beter te leren kennen, kun je terecht op onderstaande kanalen. Let’s connect! We kijken er naar uit om met je kennis te maken.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren