Zo efficiënt mogelijk omgaan met veranderingen

 

Wie zijn de mensen achter CCS? Wat drijft hen en wat inspireert hen in het dagelijkse leven?  Aan de hand van een serie portretten geven we antwoord op deze vragen en introduceren we onze collega's: zij die ervoor zorgen dat CCS het ambitieuze bedrijf is dat het vandaag de dag is. In dit portret maak je kennis met:

Leonie Labrie, Project Coördinator HR & Change

Het is niet eenvoudig om stressvrij een agenda te managen met een drukke baan, een eigen bedrijf, een gezin met twee kinderen en, als het even kan, ook nog wat vrije tijd en een sociaal leven. Leonie heeft time management echter tot kunst verheven en adviseert, naast haar vaste baan bij CCS, met Run Your Day mensen hoe ze hun tijd efficiënter kunnen indelen. Als project coördinator HR & Change trekt ze deze lijn bij CCS door. “CCS staat open voor verandering als zaken slimmer en beter kunnen. Voor mij past dit perfect, ik ben hier altijd al mee bezig geweest.”

Het leven makkelijker maken

“Ik heb altijd de droom gehad om naast mijn baan iets met time management te gaan doen, maar heel lang voelde het alsof ik er nog niet klaar voor was. Dankzij een periode in mijn privéleven besefte ik dat tijd iets kostbaars is. Perfectionisme en jezelf constant verantwoordelijk voelen gaan je op een gegeven moment opbreken. Ik heb mensen om me heen altijd wel tips en trucs op het gebied van time management gegeven en dit werd vaak erg gewaardeerd. Toch kom je er met alleen tips en trucs niet. Als je jezelf teveel op de hals haalt, dan zit daar simpelweg de bottleneck.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik niet alleen de tips en trucs onder de knie had, maar had ik ook zelf ervaren dat meerdere ballen in de lucht houden ontzettend zwaar kan zijn én wat je kunt doen om jezelf het leven makkelijker te maken. Soms moet je lief voor jezelf zijn en het rustiger aan doen wanneer het nodig is. Run Your Day is hieruit ontstaan.”

Studiekeuze

Minder vastberaden was Leonie met de keuze van haar studie. “Ik ben begonnen aan de Hogeschool van Rotterdam waar ik tijdens een oriënterend propedeusejaar de mogelijkheid had om van vijf verschillende opleidingen vakken te volgen. Het idee hierachter was dat studenten op deze manier beter een studie konden kiezen. Vanaf dag één dat ik ging studeren, was ik er heilig van overtuigd dat ik Personeel en Arbeid wilde gaan doen. Eenmaal in het derde semester kwam ik erachter dat de opleiding veel te droog voor me was. Ik ben geswitcht naar Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, maar ik zag me toch niet als maatschappelijk werker aan de slag gaan. Ik maakte daarna nog een keer de switch naar Communicatie en ook dit was geen geslaagde match. Ik ben een enorme aanpakker, maar dat miste ik eerlijk gezegd bij mijn medestudenten.

Om uiteindelijk niet te blijven wisselen van opleiding heb ik een cursus Studiekeuze gevolgd, waarbij uiteindelijk de keuze viel op Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, met als afstudeerrichting Vrijetijdswetenschappen. Mijn interesses zijn altijd heel breed geweest en ik heb er bewust voor gekozen om op de universiteit geen master te volgen omdat ik het heel belangrijk vond om gewoon aan het werk te gaan.“

"CCS staat open voor verandering als zaken slimmer en beter kunnen. Voor mij past dit perfect, ik ben hier altijd al mee bezig geweest.”

Leonie Labrie, Project Coördinator HR & Change

Vliegende start

“Mijn eerste baan was als project intercedent bij een klant inhouse, zodat ik veel mee kon krijgen van verschillende soorten banen. Ik wilde stiekem ontzettend graag secretaresse worden, maar op papier kon ik niet concurreren met iemand van bijvoorbeeld Schoevers. Vervolgens ben ik ongeveer 5 jaar werkzaam geweest bij een loopbaan adviesbureau op de backoffice. De opdracht die ik mee kreeg, dat klinkt misschien gek, was om mezelf als project coördinator overbodig te maken. We hadden een enorme digitaliseringsslag gemaakt in de tijd dat ik er heb gewerkt en na 5 jaar was ik toe aan iets anders. Het toeval wilde dat ik op dat moment werd benaderd door CCS.

Bij CCS ben ik in 2015 binnengekomen als project assistente voor de afdeling Professional Services. Het plan was dat mijn rol een dubbelrol zou zijn; enerzijds interne projecten en anderzijds de manager van Professional Services ondersteunen in zijn agendabeheer en werkzaamheden. Een mooie combinatie van mijn eerdere werkervaring en mijn ambitie om secretaresse te worden.

Al vrij snel werd ik gevraagd om aan te sluiten bij een klantworkshop in Milaan. Deze klant wilde een implementatie doen in Italië en ze wilden van CCS alle ins en outs van de software weten. Ik ben meegegaan voor de verslaglegging van deze workshop. Tijdens het diner raakte ik in gesprek met de projectleider van de klant die me vroeg hoe lang ik eigenlijk al bij CCS werkte: “Wel zes hele weken!”. Dit was een erg leuke start waarin ik in korte tijd erg veel inhoudelijk heb geleerd.”

Verandering van functie

“Helaas kwam er binnen enkele maanden een verandering in de organisatiestructuur. We maakten een reorganisatie mee die ook invloed had op mijn functie. In januari werd ik personal assistent van de operationeel directeur. Ik wist in eerste instantie niet of ik hier wel zo blij mee was. Ik was tenslotte voor een andere functie aangenomen, maar ik was vastbesloten om het in ieder geval te proberen. Ik was bang dat ik de inhoud van de projecten zou gaan missen. Ik ging namelijk van een dubbelrol naar puur een PA-functie.

Al snel werd duidelijk dat ik me hier geen zorgen over hoefde te maken. Van nature ben ik iemand die zelf wel zorgt dat ik genoeg te doen heb. Het geeft me energie om mensen te helpen met het structureren van hun werkzaamheden. Ik ben niet bepaald een klassieke secretaresse, voornamelijk omdat ik gewend ben om heel veel verschillende werkzaamheden naast mijn huidige werk op te pakken.

HR & Change

Ook bij CCS heeft mijn functie zich gaandeweg ontwikkeld. Toen de operationeel directeur vertrok bij CCS, was dat voor mij (als zijn PA) geen reden voor paniek om mijn baan kwijt te raken. Voor mij was dit juist het moment om aan te geven dat ik nog meer inhoudelijk bezig wilde zijn bij CCS. Voor HR & Change ben ik als project coördinator aan de slag gegaan.

Op de afdeling HR & Change werk ik samen met mensen die de opleiding Personeel & Arbeid wél hebben afgemaakt. Mijn collega’s Valeska, Bastiaan en Lianne houden zich bezig met alles wat binnen HR valt: van het aannemen van collega’s tot het zorgen dat ze tevreden, productief en vitaal blijven. De projecten waar ik me mee bezig houd hebben vaak een raakvlak met Facility of Systeembeheer. Waar HR een deel van de tijd gaat over beleidsmatige zaken én de een-op-een relatie tussen CCS en de collega, gaat mijn werk eigenlijk altijd over de zaken waar iedereen te maken krijgt, zoals het kantoor en mogelijkheden om online samen te werken.  

“CCS is niet het type organisatie om in een hokje te gaan zitten en daar niet meer uit te komen."

- Leonie Labrie, Project Coördinator HR & Change

Great Place to Work

“De coronacrisis heeft erg veel impact gehad op het project dat wij Great Place to Work noemen. We stonden op het punt te starten met het verbouwen van de bovenste verdieping van ons pand, maar de hele situatie heeft ons geleerd dat thuiswerken ook zo zijn voordelen heeft. Dit zijn voor ons signalen waar we graag iets mee willen doen. Het kantoor zal niet langer de belangrijkste functie hebben om te werken, maar het zal meer ook een ontmoetingsplek worden voor onze collega’s. Functioneel gezien lukt het allemaal prima om thuis te werken. Alleen voor het sociale gedeelte is het fijn om af en toe naar kantoor te komen, ook om mensen te spreken waar je in je dagelijkse werk niet veel contact mee hebt.

De uitdaging is om in deze nieuwe situatie het echte CCS-gevoel vast te houden en om nieuwe collega’s zich helemaal thuis te laten voelen. Het is ontzettend leuk om hierover na te denken en op in te spelen. De situatie verandert continu. Dat maakt het soms lastig, maar het is ontzettend uitdagend om hier zo flexibel mogelijk mee om te gaan.”

Hoogtepunten

“De flexibiliteit en creativiteit die soms bij HR & Change wordt gevraagd, zorgt vaak voor mooie en toffe herinneringen. Mijn hoogtepunt bij CCS is toch wel het project waarin we zijn begonnen aan de grote verbouwing voor onze Great Place To Work. Een hele vleugel van 40 man moest tijdelijk compleet verplaatst worden naar een andere afdeling en daarna weer teruggeplaatst worden. Dit hebben we zonder verhuizers gedaan, met zijn allen hebben we dit voor elkaar weten te krijgen.

Bij CCS wordt eigen initiatief ontzettend gewaardeerd. In de periode dat ik geen PA meer was na het vertrek van de operationeel directeur, ben ik aan de slag gegaan om recruitment binnen CCS te moderniseren. Ik droomde niet van een baan als recruiter, maar ik ben er wel erg trots op dat er nu een proces staat dat de huidige corporate recruiter verder kan professionaliseren.”

Blijven ontwikkelen

“Ik denk dat CCS een organisatie is waar je kunt leren hoe je jouw rol kunt vormgeven. We hebben kaders neergezet, maar we blijven ons steeds ontwikkelen. We verwachten dan ook van onze medewerkers dat ze zich blijven ontwikkelen en ons blijven verbazen. CCS is niet het type organisatie om in een hokje te gaan zitten en daar niet meer uit te komen.

Als je verder wilt kijken dan je eigen rol, los van of je echt iets anders wilt gaan doen, dan kun je dat hier zeker vinden. Je hoeft niet van business analist naar HR adviseur te gaan, maar we zijn er wel druk mee bezig om te laten zien hoe het werk van andere collega’s eruitziet, bijvoorbeeld door het inzichtelijk maken van functieprofielen. Als je dat leuk en interessant vindt, dan denk ik dat je je hier zeker thuis zult voelen.”