Solution Architect

Professional Services

We hebben jou nodig om samen met ons het Digital Insurance Platform van de toekomt verder uit te bouwen. We helpen verzekeraars mee te spelen in de top van de digitale verzekeringsmarkt en hen de stap te laten maken naar embedded en realtime connected verzekeren. Alleen met slimme en energieke collega’s bereiken we dat doel! Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Onze afdeling Professional Services breidt uit. Word jij onze nieuwe Solution Architect?

Jouw missie als Solution Architect

Om op lange termijn relevant te blijven, moeten verzekeraars een excellente klantervaring bieden, hun data optimaal benutten en nieuwe technologieën en diensten omarmen. Dankzij ons track record van 35 jaar begrijpen wij deze uitdagingen en weten we hoe we deze aan kunnen gaan. Daarom vertrouwen meer dan 2.000 verzekeraars en intermediairs op onze expertise en softwareoplossingen.

Nu is de tijd om te versnellen en jij bent degene die ons naar een hoger niveau tilt. Als Solution Architect kom je te werken in een dynamische omgeving met een enthousiast en professioneel team.

De missie binnen deze rol is tweeledig; enerzijds zorg je voor een harmoniserende systeemintegratie van onze oplossing die de kern van de architectuur en het IT-landschap raakt van onze klant. Deze integratie zorgt voor aansluiting op de business processen van de klant. Anderzijds is de uitdaging om goede samenwerking tussen alle partijen te bevorderen, mee te denken in het verder ontwikkelen en uitrollen van de oplossing in zijn architectuur en de mogelijkheden daarvan te laten zien aan onze klanten.

Als Solution Architect vertaal je onze oplossingen naar de business van de klant, zodat deze goed aansluit op zowel de product visie als het IT-landschap. Dit doe je middels het opstellen van use cases waarbij jij de sparring partner bent voor de klant. Je denkt mee in de verschillende mogelijkheden voor de beste aansluiting op de architectuur. Je neemt klanten mee in de mogelijkheden die wij bieden. Dit laat je zien middels het in kaart brengen van het IT-landschap, bestaande en nieuwe partner oplossingen en deze te mappen op onze oplossing binnen de product visie. Dit kan jij ook duidelijk overbrengen en visueel presenteren zodat deze helder en duidelijk is. 

Werken bij CCS

Jouw rol

We verwachten dat je ons uitdaagt en met nieuwe inzichten komt. Eigen initiatief wordt enorm gewaardeerd, maar wat we nog belangrijker vinden is dat je denkt in mogelijkheden. Wat kan vandaag en waar moeten we morgen naar toe.

Je denkt mee in de verschillende mogelijkheden voor de beste aansluiting op de architectuur. Je neemt klanten mee in de mogelijkheden die wij bieden. Dit laat je zien middels het in kaart brengen van het IT-landschap, bestaande en nieuwe partneroplossingen en deze te mappen op onze oplossing binnen de product visie. Dit kan jij ook duidelijk overbrengen en visueel presenteren zodat deze helder en duidelijk is. 

 • Meedenken met het technische aspect van de oplossing, samen met het architectenteam van Product Development.
 • Interfaces en integraties inzichtelijk maken en deze uitwerken naar project werkzaamheden en use-cases voor Product Development.
 • Requirements vertalen naar use-cases en deze helpen opdelen in slices en user stories voor Product Development.
 • Je bewaakt het technische aspect van het ontwerp en houdt ownership tijdens het hele proces.
 • Waarborgen van de inhoudelijke kwaliteit van de oplossingen.
 • Informeren van het interne architectenteam over de business ontwikkelingen.
 • Visualiseren en presenteren van oplossingen en architectuur en datamodellen.

Onze ideale collega

Jij hebt een gezonde mate van ondernemerschap, bent daadkrachtig en sterk analytisch onderlegd. Je houdt ervan om samen uitdagingen aan te gaan en samen resultaten te behalen. Verder zijn we nog steeds op zoek naar iemand die onze CEO met poolen of golf kan verslaan. 

Het volgende vinden we voor een Solution Architect ook belangrijk:

 

 • Een hbo/wo opleiding (technische) bedrijfskunde of informatica (of vergelijkbaar).
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Solution Architect bij voorkeur in een complexe software ontwikkelomgeving.
 • Ervaring met object-oriented software development op architectuur niveau.
 • Ervaring met een Enterprise Service Bus, middleware oplossing, bij voorkeur ervaring met Software AG – webMethods integration platform.
 • Ervaring in de verzekeringsbranche is vereist.
 • Je bent sterk in je stakeholder- en projectmanagement.
 • Goede communicatieve vaardigheden en kunnen presenteren aan interne en externe stakeholders, hoger management en board of directors.
 • Ervaring met presales solution is een pre.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Kennis van modelleren en ervaring in het visualiseren van de modellen.
 • Kennis/ervaring met Agile/Scrum methodologie.

Als je bij ons als Solution Architect begint zal je een aantal maanden met het architectenteam van Product Development meelopen om te zien wat onze oplossingen en onze innoverende technieken voor mogelijkheden bieden.

De Solution Architect bieden wij

Een interessante en uitdagende positie in een innovatieve en uitdagende omgeving, waarin je sturend en bepalend kunt zijn. Dit in een team met leuke collega’s!

Verder bieden wij naast het salaris:

 • Winstafhankelijke prestatiebeloning;
 • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling;
 • Collectieve verzekeringen;
 • Pensioenregeling;
 • Thuiswerkvergoeding tijdens de coronapandemie;
 • Laptop, telefoon, leaseauto;
 • Training- en ontwikkelingsmogelijkheden, zowel extern als intern, met onze CCS Academy.

Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en we zijn aan het uitbreiden naar andere landen. Door de coronapandemie werken wij met onze medewerkers grotendeels vanuit huis, volgens de regels van het RIVM.

Werken bij vacatures

Wij zijn CCS

Een internationale en snelgroeiende organisatie. Vanuit het hoofdkantoor in Woerden zijn we in staat klanten in heel Europa te bedienen met ons Digital Insurance Platform. Bij ons werken getalenteerde mensen die worden gedreven door passie en focus. Wij doen er alles aan om verzekeraars mee te laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap te laten maken naar embedded en realtime connected verzekeren.

We zorgen voor elkaar, voor onze producten en voor onze klanten. We ontwikkelen nieuwe ideeën en vieren graag samen het succes. We dagen elkaar uit, stimuleren eigen initiatief maar alleen met elkaar bereiken we ons doel: ‘de beste worden in wat we doen.’ Hard werken in een informele werksfeer vinden we net zo belangrijk als met elkaar plezier maken.

Let’s connect!

Ben jij net zo enthousiast geworden over CCS als wij? Solliciteer nu via onderstaand formulier of direct via LinkedIn!

Jouw CV en motivatie ontvangen we graag op recruitment@ccs.nl Voor vragen over de procedure kun je bellen met Valeska Visser op 06- 82 32 14 25 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

Om CCS beter te leren kennen, kun je terecht op onderstaande kanalen. Let’s connect!

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren