Junior Consultant (Traineeship)

Professional Services

Heb jij maximaal 3 jaar werkervaring en wil jij jezelf als jong talent ontwikkelen tot Junior Consultant in de wereld van digitaal verzekeren? Dan is ons traineeship iets voor jou!

We hebben jou nodig om samen met ons het Digital Insurance Platform van de toekomt verder uit te bouwen. We helpen verzekeraars mee te spelen in de top van de digitale verzekeringsmarkt en hen de stap te laten maken naar embedded en realtime connected verzekeren. Alleen met slimme en energieke collega’s bereiken we dat doel! Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Onze afdeling Professional Services breidt uit, we starten met een traineeship voor consultants!

Jouw missie als Junior Consultant

Om op lange termijn relevant te blijven, moeten verzekeraars een excellente klantervaring bieden, hun data optimaal benutten en nieuwe technologieën en diensten omarmen. Dankzij ons track record van meer dan 35 jaar begrijpen wij deze uitdagingen en weten we hoe we deze aan kunnen gaan. Daarom vertrouwen meer dan 2.000 verzekeraars en intermediairs op onze expertise en softwareoplossingen.

Nu is de tijd om te versnellen en jij bent degene die ons naar een hoger niveau tilt. Als trainee kom je te werken binnen een dynamische omgeving met een enthousiast en professioneel team. Na jouw traineeship heb je een goede basis om onze oplossingen te adviseren én te implementeren bij onze klanten. Deze oplossingen bevinden zich op het snijvlak van IT en de optimalisatie van (business) processen en governance.

Je gaat als Junior Consultant aan de slag op onze afdeling Professional Services. Zij zijn verantwoordelijk voor het implementeren en adviseren van onze digitale oplossingen; Level, Roundcube en Marketplace. De consultants houden zich bezig met software- en procesimplementatie en -optimalisatie, data migratie & conversie en BI & Analytics.

Jouw traineeship

Gedurende het traineeship word jij binnen 12 maanden klaargestoomd voor een succesvolle carrière als consultant. Naast dat je veel kennis opdoet van onze klanten, ons Digital Insurance Platform en de verzekeringsmarkt, krijg je diverse trainingen op het gebied van soft en hard skills en leer je jezelf als persoon en professional beter kennen. Na het volgen van het traineeship heb je een goede basis om verder carrière te maken als consultant bij CCS!

Werken bij CCS - Junior Consultant

Het traineeship is opgedeeld in verschillende onderdelen:

Part 1: CCS Onboarding & Learning on the job  

Je wordt bekend gemaakt met CCS, onze klanten, de verzekeringsmarkt en de way of working in de wondere wereld van softwareoplossingen en ons digitale platform.

Part 2: Me, myself and I

Elke persoonlijke ontwikkeling begint bij het weten wie je bent, wat je wilt én hoe anderen je zien. Hier gaan we, middels assessments, samen aan werken.

Part 3: Personal Development – Soft skills

In deze fase ga je middels zelfstudie en het volgen van cursussen jouw soft skills ontwikkelen en jouw verzekeringskennis uitbreiden. Daarnaast word je, onder begeleiding, ingezet op projecten in diverse teams.

Part 4: CCS Career Planning  

Je krijgt een beter inzicht in CCS doordat je op diverse afdelingen meeloopt en zo door het hele bedrijf heen kennis op doet. Ondertussen vul je een zelfreflectie in en vraag je jouw leidinggevende en collega’s om 360-graden feedback. Met je nieuw verworven zelfinzichten stel jij voor jezelf een loopbaan- en ontwikkelplan op.

Part 5: Learn by doing

Je werkt volledig mee binnen Consultancy. Daarbij stel je ambitieuze doelstellingen op.

Part 6: Personal Development – Hard skills

In deze fase volg jij cursussen benodigd voor jouw functie als Junior Consultant bij CCS, welke je direct in de praktijk kunt toepassen.

Part 7: End of Traineeship

We kijken terug op jouw traineeship en blikken vooruit op de rest van jouw carrière bij CCS.

Wij verwachten dat jij een duidelijke visie hebt over je carrière en hoe jij jezelf verder wilt ontwikkelen. We verwachten dat je ons uitdaagt en met nieuwe inzichten komt. Eigen initiatief wordt enorm gewaardeerd, maar wat we nog belangrijker vinden is dat je denkt in mogelijkheden. Wat kan vandaag en waar moeten we morgen naar toe. Dankzij jou zijn we in staat om nog beter onze klanten te kunnen adviseren in onze digitale oplossingen.

Onze ideale collega

Jij hebt een gezonde mate van ondernemerschap, bent daadkrachtig en sterk analytisch onderlegd. Je houdt ervan om samen uitdagingen aan te gaan en samen resultaten te behalen. Verder zijn we nog steeds op zoek naar iemand die onze CEO met poolen of golf kan verslaan.

Het volgende vinden we voor een Junior Consultant ook belangrijk:

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde opleiding op hbo-niveau en je hebt aantoonbare affiniteit met IT, (verzekering)processen en/of data;
 • Je bent leergierig en niet bang om fouten te maken;
 • Je denkt in oplossingen;
 • Je wilt jezelf uitdagen;
 • Je bent pas tevreden als de klant dat is;
 • Je zoekt van nature de samenwerking op;
 • Je bent communicatief sterk;
 • Je houdt van hard werken en hard lachen.

Wees hiervan bewust alvorens te solliciteren:

 • Eenmaal werkzaam bij CCS is het moeilijk om weer afscheid te nemen. Veel collega’s werken hier al langer dan 10 jaar(!);
 • Je krijgt veel verantwoordelijkheid;
 • Je krijgt inzicht in je eigen talenten en werkt actief aan je eigen ontwikkeling;
 • Je redt het alleen als je jezelf continu wilt uitdagen.

Werken bij vacatures

Wij zijn CCS

Een internationale en snelgroeiende organisatie. Vanuit het hoofdkantoor in Woerden zijn we in staat klanten in heel Europa te bedienen met ons Digital Insurance Platform. Bij ons werken getalenteerde mensen die worden gedreven door passie en focus. Wij doen er alles aan om verzekeraars mee te laten spelen in de top van digitaal verzekeren en hen de stap te laten maken naar embedded en real-time connected verzekeren.

We zorgen voor elkaar, voor onze producten en voor onze klanten. We ontwikkelen nieuwe ideeën en vieren graag samen het succes. We dagen elkaar uit, stimuleren eigen initiatief maar alleen met elkaar bereiken we ons doel: ‘de beste worden in wat we doen.’ Hard werken in een informele werksfeer vinden we net zo belangrijk als met elkaar plezier maken.

De Junior Consultant bieden wij

Een interessante en uitdagende traineeship van 12 maanden in een innovatieve en uitdagende omgeving, waarin je sturend en bepalend kunt zijn. Dit in een enthousiast team met leuke collega’s!

Verder bieden wij:


  • Een salaris van € 2.400,00 bij een afgeronde hbo-opleiding en € 2.600,00 bij een afgeronde wo-opleiding;
  • Winstafhankelijke prestatiebeloning;
  • Lekker sporten, met of zonder collega’s: CCS heeft een bedrijfsfitnessregeling;
  • Collectieve verzekeringen;
  • Training- en ontwikkelingsmogelijkheden, zowel extern als intern, met onze CCS Academy.

Ons kantoor is in Woerden, onze klanten bevinden zich in heel Nederland en we zijn aan het uitbreiden naar andere landen. Door de coronapandemie werken wij met onze medewerkers grotendeels vanuit huis, volgens de regels van het RIVM.

Let’s connect!

Ben jij enthousiast geworden over de functie en CCS? Solliciteer nu via onderstaand formulier of via LinkedIn!

Voor vragen over de procedure kun contact opnemen met onze recuiter, Valeska Visser op 06- 82321425 of mailen naar recruitment@ccs.nl.

CCS Linkedin Instagram Twitter

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren