Handleiding om robuuste IT- systemen een nieuw leven in te blazen

Veel verzekeraars maken nog gebruik van systemen die vaak decennia geleden in het bedrijf zijn geïntroduceerd. Deze zogenaamde legacy geldt als robuust en betrouwbaar, maar keerzijde hiervan is dat deze systemen de technologische en digitale ontwikkelingen niet meer bij kunnen houden. Wat moet je in zo'n situatie doen?

user guide ebook

Het belang van IT-modernisatie voor de verzekeringsindustrie

Screen Shot 2021-05-18 at 13.40.08

Legacy risico’s en nadelen vanuit operationeel perspectief:

  • Toenemende onderhoudskosten;
  • Vaak niet schaalbaar of geschikt voor cloud;
  • Moeilijk te koppelen met andere systemen (API’s);
Screen Shot 2021-05-18 at 13.40.08
Veel legacy systemen draaien al jarenlang zonder problemen. Ze zijn op het eerste gezicht betrouwbaar en de kans is groot dat er over het algemeen geen grote incidenten hebben plaatsgevonden. Veel verzekeraars hebben daarom lange tijd niet de noodzaak gezien om hun systemen te vernieuwen of te vervangen
Een nieuwe visie op innoveren en legacy software - CCS Connects (mailing)

Een nieuwe visie op innoveren

Gartner voorspelt dat de verzekeringsbranche tussen nu en 2030 een indrukwekkende verandering zal ondergaan. Volgens het toonaangevende onderzoeksbureau zullen bedrijfsmodellen voor verzekeraars in de toekomst radicaal anders zijn dan in de huidige situatie, waarbij toekomstige strategieën worden gebaseerd op de dominantie van business intelligence en slimme ecosystemen. Alleen hiermee kan je concurrerend (en onderscheidend!) blijven en voorop lopen in de digitale verzekeringsmarkt.

Om deze verandering bij te kunnen houden, zullen verzekeraars hun huidige ITlandschap kritisch onder de loep moeten nemen en zich moeten afvragen wat huidige investeringen in hun backoffice opleveren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Het tempo waarin de technologische vooruitgang in de afgelopen jaren in een stroomversnelling is gekomen, heeft geleid tot opwindende tech-trends die ook in de verzekeringsmarkt haar sporen hebben achtergelaten.

Download het eBook