“Heb je een duidelijke ambitie? Dan zit je bij CCS zeker op je plek.”

 

Wie zijn de mensen achter CCS? Wat drijft hen en wat inspireert hen in het dagelijkse leven?  Aan de hand van een serie portretten geven we antwoord op deze vragen en introduceren we onze collega's: zij die ervoor zorgen dat CCS het ambitieuze bedrijf is dat het vandaag de dag is. In dit portret maak je kennis met:

Lianne Verhagen, HR Business Partner

Als HR Business Partner bij CCS houdt Lianne zich bezig met zo’n beetje alles wat met personeel te maken heeft. Ze is sinds 2008, op een korte periode na, een vertrouwd gezicht op HR. “Ook al werk ik sinds 2008 voor CCS, het bedrijf blijft zich zo ontwikkelen dat het me nooit is gaan vervelen.”

Passie voor de ontwikkeling van mensen

“Toen ik in na mijn studie Personeel en Arbeid in 2008 als recruiter bij CCS werd aangenomen, was de ambitie om met 40 medewerkers per jaar te groeien. Helaas doken we de kredietcrisis in en hadden we een jaar later een vacaturestop. Ik switchte van HR naar het projectbureau bij het huidige Professional Services, waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de planning van consultants en projectmanagers. In 2011 ging ik weer terug naar HR, de plek waar mijn hart ligt.

Ik heb altijd een passie gehad voor het ontwikkelen en laten groeien van mensen in hun vakgebied. HR is dan ook bij uitstek een afdeling waar ik me volledig op kan storten. Sinds ik bij CCS werk heb ik veel verschillende projecten mogen doen op alle HR vlakken, zoals het opzetten van een vitaliteitsbeleid, een interne academy, het verbeteren van processen en het continue vernieuwen van arbeidsvoorwaarden. Ontzettend veelzijdig werk waarbij de tijd voorbij is gevlogen.”

"Ook al werk ik sinds 2008 voor CCS, het bedrijf blijft zich zo ontwikkelingen dat het me nooit is gaan vervelen.”

Lianne Verhagen, HR Business Partner

Rolverdeling HR

Nadat Lianne in 2011 terugkeerde bij HR was ze lange tijd als enige verantwoordelijk voor alle personeelszaken. Inmiddels is door de groei van CCS de afdeling flink uitgebreid. “HR bestaat nu uit meerdere collega’s, zodat we alle taken zo efficiënt mogelijk kunnen verdelen. Doordat we blijven groeien hebben we sinds 2020 een corporate recruiter in de persoon van Valeska Visser in dienst. Mijn andere collega’s hebben ieder hun eigen specialisme binnen HR.

Ik houd me vooral bezig met de lopende HR-zaken en adviseer ik leidinggevenden bij alle HR gerelateerde vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van opleiding aan collega’s, de coördinatie van het evaluatieproces van onze collega’s, verzuimtrajecten, het up-to-date houden van onze arbeidsvoorwaarden en alle vragen die we dagelijks van collega’s krijgen. Verder ben ik verantwoordelijk voor alle HR-gerelateerde zaken van de afdeling Professional Services, het wagenparkbeheer, ik stuur de dames van de receptie aan, ik zit in CCS Fun (activiteitencommissie) en ga zo maar door. Als het met personeel te maken heeft, dan is de kans groot dat je mij tegenkomt.”

CCS Academy

“De ontwikkeling van medewerkers is voor mij een grote drijfveer in mijn functie. Samen met Peter Slaa (Competence Center Lead) zijn we dit jaar gestart om CCS Academy op te zetten. CCS Academy is een intern trainingsplatform voor onze collega’s. Op dit platform worden diverse soorten trainingen en cursussen aangeboden, variërend van interne trainingen over onze software tot aan externe opleidingen die relevant zijn voor de ontwikkeling van collega’s.

Het is erg leuk om te zien dat collega’s zelf opleidingen willen geven, om de kennis die intern aanwezig is te delen. Doordat de CCS Academy online wordt aangeboden en naslagwerk direct terug is te vinden, zorgen we ervoor dat het trainen van medewerkers sneller én makkelijker gaat. Intern is er een enorme hoeveelheid aan kennis over CCS en specifieke onderwerpen, bijvoorbeeld een bepaalde test- of ontwikkelmethode, die voor meerdere afdelingen relevant zijn. Op deze manier creëren we een betere vraag en aanbod binnen het bedrijf.”

Praktisch denken

“Van nature ben ik erg praktisch ingesteld en ik denk dat overal wel een oplossing voor te vinden is. Dit komt uitstekend van pas in mijn baan. Bij HR moet je met ontzettend veel zaken rekening houden; hoe kunnen bepaalde beslissingen uitpakken voor een collega, wat is het beste voor een individu én voor CCS? Ik heb altijd een goed overzicht van de dingen die spelen en waar ik eventueel tegenaan zou kunnen lopen.

Collega’s komen over het algemeen in hun dagelijkse werkzaamheden niet in aanmerking met HR, wij kunnen dus fungeren als vertrouwenspersoon. Het integer zijn, adviseren en de beste oplossing zoeken zijn kernwaarden die mij goed omschrijven én bij HR horen. Daarom doe ik dit werk ook zo graag.”

“De ontwikkeling van medewerkers is voor mij een grote drijfveer in mijn functie."

- Lianne Verhagen, HR Business Partner

CCS Fun

CCS Fun is in 2019 opgericht om georganiseerd en regelmatig activiteiten bij CCS te organiseren. “We hadden eerst een personeelsvereniging waar geleidelijk steeds minder mee werd gedaan. Om toch leuke activiteiten te blijven organiseren voor het personeel, gingen we op zoek naar een structurele oplossing. Met Fun geven we onze collega’s een stuk ontspanning naast het huidige werk. CCS vindt het belangrijk om een goede werkgever te zijn én te blijven. We zijn er dan ook van overtuigd dat Fun niet kan ontbreken in het bedrijf.

Naast dat je een baan hebt waar je voldoening uit haalt, is het ook belangrijk dat je het met elkaar kunt vinden. Fun draagt er in mijn ogen aan bij dat onze collega’s met plezier bij CCS werken. Om aansluiting te vinden bij zoveel mogelijk collega’s zorgen we voor een gevarieerd programma. We organiseren sportactiviteiten, dagjes weg en activiteiten op kantoor. Tijdens de intelligente lockdown hadden we een pakket samengesteld om vanuit huis een bioscoopervaring na te bootsen, met daarin popcorn, 3D-brilletjes en een bon om films te streamen.We hebben een creatieve groep en ik vind het fantastisch om alles uit de kast te trekken om elke keer iets gaafs neer te zetten. Als je dan ook nog eens de blije gezichten ziet en positieve verhalen hoort, dan maakt me dat oprecht trots.”

Organiseren en regelen

Dat Lianne ook naast haar werk niet stil kan zitten, blijkt als we haar vragen wat ze buiten CCS doet. “Ik heb jarenlang de Speelweek georganiseerd in Nieuwerbrug. De laatste week van de zomervakantie organiseren we met 60 vrijwilligers activiteiten voor ongeveer 200 kinderen van de basisschool. Ik ben al op vrij jonge leeftijd gaan helpen en ben zelfs nog voorzitter geweest van de organisatie. Verder zit ik in de ouderraad van de lokale basisschool waarvoor ik activiteiten en uitjes voor de kinderen organiseer. Dat vind ik fantastisch om te doen en het geeft mij energie om dingen op te pakken en te regelen.

Wat de meeste collega’s niet van me weten is dat ik sinds kort in een koor zing. Een vriendin van mij was lid van een koor en vroeg me om een keertje mee te gaan. Ondanks dat ik dacht dat ik helemaal niet kan zingen, vind ik het echt heel erg leuk om te doen.

Ambitie omzetten in realiteit

“Wat CCS voor mij een heel leuk bedrijf maakt, is dat we veel ondernemen met zijn allen. Als ik terugkijk op mijn periode bij CCS, dan zijn de weekendjes en uitjes met collega’s voor mij zeker hoogtepunten. In mijn werk ben ik er ontzettend trots op hoe mijn carrière is verlopen en hoe we zijn gegroeid als bedrijf. In al die jaren heb ik ontzettend veel geleerd en het feit dat we continu in beweging zijn, maakt CCS een erg interessant bedrijf om voor te werken.

Ik ben ervan overtuigd dat CCS een ontzettende mooie ambitie heeft waar je als nieuwe collega veel aan kunt bijdragen. Je kunt hier verantwoordelijkheid pakken en je carrière op een goede manier ontwikkelen. Mijn tip is dat je zelf initiatief moet nemen en niet moet gaan afwachten. We nemen de ideeën van collega’s serieus en we zijn bezig om samen iets gaafs neer te zetten. Daar wil je gewoon bij zijn.”