Roundcube Holding, moederbedrijf van CCS, breidt portfolio uit met overname van Paston Solutions B.V.

Insight, Nieuws

Roundcube Holding, moederbedrijf van CCS kondigt vandaag de overname aan van Paston Solutions BV. Daarmee breidt Roundcube Holding haar portfolio verder uit. Apollon, de software van Paston, biedt efficiënte product benchmarking en dataverrijking, alsook geautomatiseerde portefeuille rationalisatie met de mogelijkheid tot het geven van proactief advies. Hierdoor kunnen verzekeraars en distributiepartners versneld productaanpassingen doorvoeren, een hogere STP- en conversie-graad bereiken en op efficiënte wijze voldoen aan de zorgplicht.

Efficiënte product benchmarking en data verrijking

Met Apollon krijgt men beter inzicht in de effecten van een productwijziging. Zo wordt de commerciële en operationele impact snel en duidelijk in kaart gebracht met product benchmarkrapporten. Indien nodig kan aanvullende data handmatig of via diverse koppelingen worden aangevuld. Hierdoor wordt de beoordeling van nieuwe of aangepaste productlijnen eenvoudiger en er is een hogere STP- en conversiegraad mogelijk.

Portefeuille rationalisatie met proactief advies

Portefeuille rationalisatie is vaak een uitdaging door de continue aanpassing van verzekeringsproducten. Klanten van Paston geven aan dat zij met Apollon in staat zijn hun portefeuilles eenvoudig te optimaliseren voor verbeterde winstgevendheid. Met Apollon kan efficiënt en eventueel commercieel worden geprolongeerd, waarbij product vergelijkingen kunnen worden aangeboden. Hiermee wordt direct en geautomatiseerd invulling gegeven aan de zorgplicht.

"Deze overname creëert enorme waarde door de hele keten heen", aldus Jack van der Velde, CEO van Roundcube Holding en CCS. "Het is geweldig dat wij de markt nu ook kunnen voorzien van een oplossing voor snelle product implementatie, portfolio rationalisatie en proactief advies. Zo kunnen onze klanten een kortere time-to-market en betere marges realiseren.”

Martijn Burger, Managing Director van Paston, voegt eraan toe: "Ik ben blij dat Paston nu onderdeel uitmaakt van een grotere organisatie, waardoor we de continuïteit voor onze klanten kunnen waarborgen. Bovendien kunnen we als onderdeel van Roundcube Holding de ontwikkeling van onze software versnellen, waardoor Apollon nog slimmer en robuuster wordt."

Paston overname website

Innovaties sneller naar de markt brengen

“De overname geeft blijk van de nieuwe partner-buy-build strategie die wij hanteren,” zegt Jack van der Velde. “We willen sneller innovatieve oplossingen naar de markt brengen die direct toegevoegde waarde bieden aan onze klanten. Daarbij kiezen wij ervoor om niet alles zelf te maken, maar om samenwerkingen aan te gaan of slimme oplossingen te acquireren. Paston is daar een mooi voorbeeld van.”

Paston blijft zelfstandig in de markt opereren. De software wordt breed ingezet in het verzekeringsapplicatielandschap en is dus niet alleen voor CCS-klanten beschikbaar. Zo kan iedereen bij conversies en migraties onderzoeken wat het effect is van product aanpassingen, de portefeuilles verrijken en proactief advies geven.

Over Paston

Paston Solutions is opgericht in 2011 met als doel repeterende werkzaamheden in de verzekeringsindustrie te automatiseren.

Over Roundcube Holding

Roundcube Holding is het moederbedrijf van CCS en stelt verzekeraars, beursmakelaars en distributiecombinaties in staat mee te spelen in de top van de digitale verzekeringsmarkt.