Roundcube Holding versterkt haar insurtech-portfolio met de overname van Bugs Business

Insight, Nieuws

Roundcube Holding, het moederbedrijf van CCS en Paston, kondigt met trots de overname aan van Bugs Business. Bugs Business is een vooraanstaande softwarepartner gespecialiseerd in het leveren van moderne front-office portalen voor klanten en medewerkers van verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars. De strategische overname van Bugs Business, die als zelfstandige organisatie blijft opereren, stelt Roundcube Holding in staat om haar leiderschap in de insurtech-sector uit te breiden met innovatieve oplossingen in het front-office domein.

Het platform van Bugs Business, Imago, koppelt met verschillende back-office oplossingen, waardoor de markt gebruik kan maken van een moderne, cloud gebaseerde gebruikersinterface. Het biedt CRM-, polis- en schadefunctionaliteit voor medewerkers, agenten en eindklanten, voor zowel de particuliere als zakelijke schadeverzekeringsmarkt. Het platform brengt alle data en functionaliteiten van verschillende applicaties bij elkaar. Dit zorgt voor gebruiksgemak en een efficiënte manier van werken. Daarnaast biedt het platform moderne “mijn omgevingen” aan voor consumenten.  

Het Imago-platform past naadloos in de strategie van Roundcube Holding, die streeft naar het ondersteunen bij digitale transformatie. Dit doet zij door middel van flexibele front-, mid- en backoffice-oplossingen aan te bieden, waarbij klanten keuzevrijheid hebben in applicatiegebruik. Hierdoor worden 'rip-and-replace' projecten vermeden.

Jack van der Velde, CEO van Roundcube Holding, benadrukt: "Het vervullen van de vraag naar moderne flexibele front-office portalen, heeft een hoge prioriteit voor ons. Met de oplossing van Bugs Business kunnen klanten de STP- en conversiegraad verhogen en kunnen gebruikers efficiënter en effectiever werken."

Pepijn Bakker, CEO bij Bugs Business, voegt eraan toe: "Als zelfstandige entiteit binnen Roundcube Holding krijgt Bugs Business de mogelijkheid om verder te professionaliseren en onze toegevoegde waarde voor de verzekeringsindustrie versneld uit te bouwen. We zien deze samenwerking als een strategische stap naar de toekomst toe en laten de voordelen graag zien aan onze klanten in de komende tijd."

De overname van Bugs Business is een belangrijke mijlpaal voor Roundcube Holding en markeert een nieuwe fase in hun groei en ontwikkeling. Roundcube Holding blijft zich inzetten voor innovatie en het leveren van producten en diensten die de verzekeringsindustrie transformeren.

Over Bugs Business:

Bugs Business is een adviseur en softwareleverancier van frontoffice-applicaties voor de verzekeringsindustrie. Bugs Business biedt een medewerkers- en eindklantenportaal waarmee door middel van een gebruiksvriendelijke userinterface efficiënt kan worden gewerkt. Sinds 2011 staan ze klaar om verzekeraars en hun distributiepartners te helpen.

Over Roundcube Holding:

Roundcube Holding is een toonaangevende speler in de Insurtech-sector, toegewijd aan het leveren van geavanceerde oplossingen om operationele efficiëntie te verbeteren en innovatie te stimuleren in de verzekeringsindustrie. Roundcube Holding is het moederbedrijf van CCS en Paston. CCS biedt mid-en back-office oplossingen, Paston biedt een productrationalisatie- en conversietool. Zij stelt daarmee verzekeraars, beursmakelaars en intermediairs in staat om te concurreren aan de voorhoede van de digitale verzekeringsmarkt.

Einde persbericht

_____ 

Noot voor de redactie. Voor meer informatie: