CCS breidt uit op Duitse markt

Insight, Nieuws

Woerden – 31 oktober 2019

CCS heeft vorige week tijdens de Duitse vakbeurs DKM voor de financiële- en verzekeringssector in Duitsland officieel bekendgemaakt dat zij haar Level X platform succesvol heeft geïmplementeerd in Duitsland. Daarmee zet CCS voor het eerst voet aan de grond in het buitenland.

De eerste klant betreft ’s werelds grootste MGA Victor International, onderdeel van Marsh and McLennan Companies.  

Victor Deutschland lanceerde vorige week haar eerste nieuwe verzekeringsproduct CyberVlex op de Duitse markt. Door gebruik te maken van het nieuwe digitale verzekeringsplatform Level X presenteert Victor Deutschland zich als een Insurtech MGA in de Duitse markt.

Level X is het digitale verzekeringsplatform van CCS en bestaat uit een combinatie van CCS backoffice-systeem Level, het open insurance ecosysteem Marketplace en smart midoffice Roundcube. Met Level X kan Victor Deutschland de end-to-end verzekeringsketen regisseren, van proces- en productbeheer tot de integratie van partners en services.

Het onderdeel Marketplace won eerder dit jaar de Efma/Accenture Innovation in Insurance Award 2019 waarmee het bedrijf wereldwijde furore maakte. Marketplace is het open ecosysteem van CCS waar innovatieve oplossingen van derden eenvoudig uit een AppCenter kunnen worden afgenomen. Hierdoor kunnen verzekeraars en het intermediair sneller hun dienstverlening innoveren en processen optimaliseren, en kunnen leveranciers van innovatieve oplossingen zelf hun app toevoegen.

Over CCS

CCS, opgericht in 1983, is een Nederlandse leverancier van innovatieve IT-oplossingen voor de verzekeringsbranche uit Woerden. Dankzij de krachtige combinatie van kennis over de branche en ervaring in ICT, helpt CCS haar klanten te concurreren in de complexe, veeleisende en continu veranderende verzekeringswereld. Het portfolio van CCS bestaat uit backoffice-oplossing Level, smart midoffice-oplossing Roundcube en integratieplatform Marketplace waarmee een ecosysteem van partners ontsloten wordt. CCS verzorgt zowel de gehele implementatie, conversie als hosting en levert aanvullende dienstverlening. Met Level X biedt CCS een digitaal verzekeringsplatform bestaande uit een combinatie van haar producten en services, geïntegreerd met partneroplossingen.