Blog

Trends en ontwikkelingen in de verzekeringsbranche

Blog

Trends en Innovatie in de Schadeverzekeringsbranche: Een Gesprek met Ab Chakai 

De schadeverzekeringsbranche staat aan de vooravond van een technologische en klantgerichte transformatie. Hoe kunnen verzekeraars, brokers en distributiecombinaties excelleren in deze snel veranderende omgeving? In een gesprek met Ab Chakai, Directeur Productstrategie bij CCS, delen we zijn inzichten en visie.

Provisietransparantie

Lees de blog met Alexander Hubert over provisietransparantie

Consolidatie in de verzekeringsmarkt tot 2030: Trends en toekomstverwachtingen

De trend die tijdens de Schademiddag van het Verbond van Verzekeraars weer naar voren kwam, is de aanhoudende consolidatie binnen de verzekeringsmarkt. Deze beweging, die al enkele jaren aan de gang is, wordt gedreven door diverse maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen.

Het cruciale belang van de DORA-verordening

Sinds januari 2023 is de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking getreden als Europese verordening. Deze wetgeving vormt een waardevolle aanvulling op bestaande regelgeving, zoals de AVG-wetgeving, met een specifieke focus op technologische risico's voor aanbieders in de financiële sector. DORA heeft dus aanzienlijke impact op CCS.

ESG-Leiderschap: Verzekeren voor een Duurzame Toekomst

De laatste jaren zijn thema's zoals milieu, mensenrechten en ethiek steeds belangrijker geworden, waardoor de financiële wereld wordt uitgedaagd om standpunten in te nemen. Wat betekent dit voor de verzekeringssector en waarom is ESG - Milieu, Sociaal en Governance - zo belangrijk?

Transformatie Support Services bij CCS

In deze blog verkennen we de transformatie die we bij Support Services hebben doorgemaakt in het afgelopen jaar. Het doel van de transformatie was om onze CCS-klanten beter te bedienen. Hoe we dat hebben bereikt, legt Miranda Treijtel, Manager Support Services, uit in deze blog.

Innovatieve API-Strategieën: De Weg naar Veerkracht in de Verzekeringswereld

Verzekeraars zoeken actief naar mogelijkheden om zich te transformeren tot veilige en gestroomlijnde organisaties, waarin zij risico's beheersbaar kunnen houden te midden van deze complexe uitdagingen.