INNOPAY erkent CCS als Master in Openness

Insight, Nieuws

In de nieuwste editie van de Open Insurance Monitor, een initiatief van INNOPAY die de ontwikkelingen van het wereldwijde Open Insurance landschap bijhoudt, wordt CCS erkent als ‘Master in Openness’.

CCS geldt als nieuwkomer in de Open Insurance Monitor en is volgens INNOPAY een noemenswaardige toetreder op de lijst van innovatieve bedrijven: “CCS has a wide API scope that covers multiple components of the insurance value chain, plus it acts as an API marketplace for its customers. Its developer experience is more advanced than its Insurtech peers. For example, CCS offers proper developer usability features such as automatic onboarding, SDKs and app management & analytics functionality.

Wat is Open Insurance?

Dankzij Open Insurance is het voor verzekeraars mogelijk om te profiteren van de enorme stromen (realtime) data die in de sector beschikbaar is. Open Insurance stelt verzekeraars in staat efficiënter te werken, gerichter klanten te bedienen en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Dankzij digitale ecosystemen komt data vrij voor andere partijen, zodat nieuwe producten en diensten sneller kunnen worden ontwikkeld en uitgerold in bestaande of nieuwe markten.

INNOPAY - Open Insurance Monitor

Credits: INNOPAY


Masters in Openness

De toetreding tot de Open Insurance Monitor en de prestigieuze vermelding als Master in Openness is voor CCS een groot compliment. Jochem Davids, CMO bij CCS, licht toe: “Open Insurance is niet langer toekomstmuziek. Voor verzekeraars die hun bedrijfscontinuïteit willen waarborgen en relevant willen blijven voor hun klanten, is de tijd gekomen om een strategie te ontwikkelen waarin het gebruik van data en digitale ecosystemen centraal staat.”

Max Speur, CEO bij CCS, vult hem aan: “De snelle technologische vooruitgang en de snel veranderende markt zorgen voor een ingrijpende ontwrichting van de verzekeringssector.

Met ons Digital Insurance Platform leggen wij de regie van de volledige verzekeringsketen van begin tot eind, van marketing tot acceptatie en claims, bij de verzekeraar. Op deze manier kunnen zij de stap maken naar embedded en realtime connected verzekeren. Verzekeraars die traag reageren of vast blijven zitten in traditionele bedrijfsmodellen, zullen hier zeker hinder van gaan ondervinden.

Dat we in het kwadrant van de Open Insurance Monitor worden erkent als Master in Openness bevestigt eens te meer dat ons platform een oplossing biedt om de digitale transformatie in de verzekeringsmarkt te versnellen”.

INNOPAY - Open Insurance Monitor

Credits: INNOPAY


Marketplace en de Developer Portal

Onderdeel van het Digital Insurance Platform is Marketplace een open ecosysteem waar innovatieve oplossingen van derden eenvoudig uit een AppCenter kunnen worden afgenomen en waarin externe partijen, klanten en partners, via een Developer Portal zelf hun oplossingen kunnen toevoegen en aanbieden.

Davids: “Met Marketplace bieden wij verzekeraars en het intermediair de mogelijkheid om oplossingen uit diverse vakgebieden af te nemen en door middel van APIs te implementeren in een complex IT-landschap.

Marketplace heeft verschillende categorieën verdeeld over de thema’s Customer Experience, Data en Operational Excellence. Zo kunnen onze klanten hun dienstverlening uitbreiden, zonder hun focus te verleggen van hun core business.

We zijn trots op de vermelding in de Open Insurance Monitor en dat onze visie op de verzekeringsmarkt van de toekomst internationaal wordt opgemerkt. Dit is een fantastische nieuwe stap, maar zeker niet het eind van de geweldige reis die we als bedrijf aan het maken zijn.”

Over INNOPAY

INNOPAY is een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in digitale transacties. Ze helpen bedrijven wereldwijd om het volledige potentieel van digitale transacties te benutten.

Ze doen dit door het leveren van strategie, productontwikkeling en strategie-uitvoering in het domein van Digitale Identiteit, Gegevensdeling en Betalingen. De diensten van INNOPAY hebben betrekking op het volledige strategische en operationele spectrum van de activiteiten van haar klanten, de technologie die ze inzetten en de manier waarop ze reageren op lokale en internationale regelgeving.*

Kijk voor meer info op www.innopay.com.

*Bron: INNOPAY