Rabobank kiest voor het CCS Digital Insurance Platform

Insight, Nieuws

CCS, toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars, kondigt met trots aan dat Rabobank, financiële dienstverlener op het gebied van bancaire- en verzekeringsproducten, haar samenwerking met CCS uitbreidt. De focus van deze uitbreiding ligt op het nog beter bedienen van Rabobank-klanten met passende verzekeringen, terwijl de wens om snelheid en efficiëntie te vergroten centraal staan. De uitbreiding en verdieping van de samenwerking komt tot uiting in een nieuwe meerjarige overeenkomst van strategische aard.

Van maatwerk naar standaarden

Rabobank zet met haar keuze voor CCS een stap om klanten nog beter te kunnen gaan bedienen. Door af te stappen van maatwerk software oplossingen, streeft de bank ernaar om de time-to-market van nieuwe softwareoplossingen aanzienlijk in te korten. Speerpunten in deze keuze zijn de provinciale, beurs- en volmacht activiteiten, wat heeft geleid tot een uitbreiding van de samenwerking tussen Rabobank en CCS.

Digital Insurance Platform

De implementatie van het Digital Insurance Platform met Roundcube als orkestratieplatform naast de vertrouwde backoffice Level, is een belangrijke stap voorwaarts. Het realiseren van een naadloze samenwerking tussen applicaties is zowel een technologische vooruitgang als een strategische zet om de dienstverlening aan klanten verder te versterken en de algehele klantbeleving te verbeteren.

Cees Knijnsberg, manager applicatie CCS-Level bij Rabobank, zegt: "Als langdurige klant van CCS hebben we de ontwikkelingen van CCS nauwlettend gevolgd. Doordat Rabobank enerzijds naast provinciale verzekeringen ook beurs en volmacht activiteiten verricht en doordat we anderzijds anders dan voorheen naar de klantbediening en processen kijken, zijn we opnieuw naar onze IT-architectuur gaan kijken en met name naar Roundcube. We kijken met vertrouwen naar de toekomst. De samenwerking met CCS verloopt voorspoedig omdat we in staat zijn om open en eerlijk met elkaar te communiceren. We delen niet alleen kennis, maar ook inzichten over wat wel en niet mogelijk is. We zijn ervan overtuigd dat we door de vernieuwde overeenkomst Rabobank-klanten nog beter kunnen bedienen met passende verzekeringen, terwijl we door deze samenwerking ook een stap vooruit gaan zetten in snelheid en efficiëntie."

Jack van der Velde, CEO van CCS, voegt toe: "De relatie met Rabobank is voor CCS van onschatbare waarde. We hechten enorm aan effectieve communicatie en zijn vastbesloten om niet alleen de verwachtingen van Rabobank te overtreffen, maar ook om de digitale marktstandaard verder samen vorm te geven. De integratie van Roundcube naast Level, waardoor de hele suite van het Digital Insurance Platform wordt gebruikt, markeert een belangrijke mijlpaal. Het optimaliseert niet alleen de orkestratie van data, maar verbetert ook aanzienlijk de connectiviteit met derde partijen. Deze aanpak zal aanzienlijke voordelen opleveren voor Rabobank en haar klanten.”

De uitbreiding van de samenwerking naar strategisch niveau geeft blijk van de gezamenlijke inzet voor innovatie en klantgerichtheid voor optimale klantbediening.

Over Rabobank

Rabobank Groep levert in verschillende landen over de hele wereld diensten op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, leasing en vastgoed. Rabobank Groep stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop en in de dienstverlening staat het leveren van waarde voor de klant centraal. In Nederland ligt de nadruk op breed marktleiderschap, internationaal ligt de focus op het uitbreiden van de leidende positie als food- en agribank. Rabobank Groep is actief in 37 landen en had 48.000 fte actief op 30 juni 2023. Voor meer informatie over de Rabobank Groep ga naar www.rabobank.com/nl

Over CCS

CCS is een toonaangevende leverancier van software-oplossingen en stelt verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars in staat om mee te spelen in de top van de verzekeringsmarkt. CCS heeft een trackrecord van 40 jaar, begrijpt de hedendaagse uitdagingen in de branche en speelt hier actief op in. Met het Digital Insurance Platform kunnen processen centraal worden geregisseerd voor betere controle over informatiestromen, hogere automatiseringsgraad en kortere marktintroductietijd. CCS opereert met 150 professionals vanuit Woerden (NL) en München (DL).

Einde persbericht.

________________

Voor meer informatie: