VvAA Schadeverzekeringen kiest voor het CCS Digital Insurance Platform

Insight, Nieuws

CCS, toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars, kondigt met trots aan dat ook de verzekeringstak van VvAA, het beroepsoverstijgend collectief van ruim 130.000 zorgprofessionals, een strategische samenwerking aangaat met CCS. De samenwerking is het resultaat van een grondige analyse waarin VvAA de beschikbare verzekeringsplatformen heeft verkend en de keuze heeft gemaakt voor het Digital Insurance Platform van CCS.

Klantgerichtheid en innovatie

VvAA en CCS zijn ervan overtuigd dat deze strategische samenwerking niet alleen de operationele efficiëntie zal verbeteren, maar ook zal bijdragen aan een gezonde groei van VvAA als verzekeraar met een sterke focus op de wensen van klanten en de medewerkers van VvAA. Met vertrouwen kijken beide organisaties uit naar de vruchten die deze samenwerking zal afwerpen, waarbij het Digital Insurance Platform de drijvende kracht zal zijn achter de realisatie van de gedeelde visie op klantgerichtheid en innovatie.

Samen opzoek naar een passende oplossing

In de afgelopen maanden hebben VvAA en CCS intensief samengewerkt, waarin de marktstandaarden van CCS en de specifieke eisen van VvAA uitvoerig zijn besproken. “De betrokkenheid van medewerkers van beide organisaties heeft geleid tot een duidelijk beeld van de mogelijkheden van het Digital Insurance Platform”, zegt Etienne de Cooker Directeur Verzekeren van VvAA.

Het Digital Insurance Platform

Samen met de architecten van VvAA is de vertaling gemaakt van VvAA's wensen & eisen naar de functionaliteiten van het Digital Insurance Platform, waaronder de API-laag voor de integraties en de data- en procesorkestratie.

“Met de implementatie van het Digital Insurance Platform krijgt VvAA verdere procesoptimalisatie, maximale benutting van data en meer flexibiliteit met als doel het behoud van de klanttevredenheid en uitmuntende dienstverlening. CCS wordt gezien als de juiste partner om deze ambities te ondersteunen, waarbij het IT-landschap niet langer een belemmering vormt, maar juist vrijheid en flexibiliteit biedt,” zegt Jack van der Velde CEO bij CCS.

De samenwerking tussen VvAA en CCS geeft blijk van de gezamenlijke inzet voor innovatie en klantgerichtheid voor optimale klantbediening.

Over VvAA

VvAA is een krachtig beroepsoverstijgend collectief van ruim 130.000 zorgprofessionals. Dit collectief is er voor en door leden met als doel dat zij bevlogen, autonoom en met vakmanschap hun werk kunnen doen. VvAA verbindt, vertegenwoordigt en denkt mee met zorgprofessionals en hun zorgorganisaties. Of het nou gaat om het faciliteren van dialoog, onderzoek, kennisdeling of opinievorming. VvAA weet wat er speelt in de zorg.

VvAA biedt naast kennis een breed assortiment van producten en diensten. Zo ondersteunt zij de primaire bedrijfsvoering en neemt zij randzaken uit handen: van persoonlijke- en professionele ontwikkelingstrajecten tot het afdekken van risico’s. VvAA biedt relevante zakelijke en particuliere verzekeringen aan en adviseert bij het goed omgaan met klachten en claims. VvAA voorziet waar nodig in de behoefte aan passende juridische, financiële en fiscale dienstverlening. Dit jaar bestaat VvAA 100 jaar. 

Over CCS

CCS is een toonaangevende leverancier van software-oplossingen en stelt verzekeraars, distributiepartners en beursmakelaars in staat om mee te spelen in de top van de verzekeringsmarkt. CCS heeft een trackrecord van 40 jaar, begrijpt de hedendaagse uitdagingen in de branche en speelt hier actief op in. Met het Digital Insurance Platform kunnen processen centraal worden geregisseerd voor betere controle over informatiestromen, hogere automatiseringsgraad en kortere marktintroductietijd. CCS opereert met 150 professionals vanuit Woerden (NL) en München (DL).

Einde persbericht.

________________

Noot voor de redactie. Voor meer informatie:

  • CCS: Leon Landman, CCO, leonlandman@ccs.nl (+31 (0) 6 12 32 29 82)
  • VvAA: Manel Vrijenhoek, Teamlead Externe Communicatie en Mediarelaties, vrijenhoek@vvaa.nl, 06 – 43 54 94 34